ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Το «μεγάλο δακτύλιο» της πόλης αδειοδοτεί η Αποκεντρωμένη Δ/ση…

on .

MAKETA KOMBOS BOGIANNOY

• Τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του  «μεγάλου δακτυλίου» της πόλης των Ιωαννίνων, που θα συνδέει τον κόμβο Βογιάνου με το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο,  κι έχει προγραμματιστεί να χρηματοδοτηθεί από το «Ε.Π. Ήπειρος 2013-2020», τρέχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών.
Αυτό τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία αποποιείται κάθε ευθύνη που της προσάπτει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων για την ακύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι αδειοδοτούσα Αρχή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Παράλληλα σημειώνει ότι «η εν λόγω Μελέτη συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου 2017 κατά την οποία, ενώ υπήρξε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της, τέθηκαν σαφείς και συγκεκριμένοι όροι, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.  Κατά τη διάρκεια της δημόσιας συνεδρίασης και συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος δεν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από άλλες υπηρεσίες, ούτε βεβαίως και υπήρξε εκπροσώπηση του Συλλόγου Περιβάλλοντος,  ο οποίος θα μπορούσε έγκαιρα να καταθέσει τις παρατηρήσεις του».
Τέλος, κάνει γνωστό ότι έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση του Δήμου Ιωαννιτών να συμμετάσχει στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος και ακύρωσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.