Ξεκινούν και φέτος οι ξεναγήσεις εντός κι εκτός τειχών του Κάστρου

on .

GKOLAS NIKOS 3 7 18

• Με «διαδρομές εντός κι εκτός των τειχών του Κάστρου» ανοίγει ο δεύτερος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος.
Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες, μικροί και μεγάλοι, «ταξιδεύουν» με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών στο χώρο και το χρόνο του ιστορικού κέντρου. Πληροφορούνται για άγνωστες, ενδιαφέρουσες στιγμές της ιστορίας, για το συγκεκριμένο τόπο που φέρονται ότι έδρασαν γνωστά θρυλικά πρόσωπα, για την καθημερινότητα και τις συνήθεις των ανθρώπων.
Οι πρώτες περιηγητικές ξεναγήσεις θα γίνουν τον μήνα που διανύουμε και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, με διαφορετικές, ποικίλες θεματικές προσεγγίσεις. Βάσει του σχεδιασμού, επίκεντρο των δύο καλοκαιρινών περιπάτων θα αποτελέσουν τα ανεξάντλητα «μυστικά» του ιστορικού κέντρου της πόλης μας και η σημαντική πολυπολιτισμική φυσιογνωμία του. Επίσης, θα διεξάγονται καθημερινές, στη διάρκεια του τρίωρου 6 με 9 μ.μ..
Η πρώτη διαδρομή, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά του Δημοτικού με συνοδεία γονέων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και περιλαμβάνει ξενάγηση μέσα στο Κάστρο. Στη δεύτερη διαδρομή, που θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου, στους γύρω δρόμους και τα στενά σοκάκια έξω από το Κάστρο αλλά και σε ορισμένα επιλεγμένα σημεία εντός των τειχών του, μπορούν να πάρουν μέρος μόνο άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.
Οι δηλώσεις
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας σε δηλώσεις του χθες  εξέφρασε ικανοποίηση για την απήχηση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία. «Από τη στιγμή που οι Γιαννιώτες αγκάλιασαν το εγχείρημα αυτό, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες θα δούμε να υλοποιούνται στη δεύτερη φάση του προγράμματος από το φθινόπωρο», δήλωσε. Όπως πρόσθεσε, «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως αυτή αλλά και άλλες που προωθεί το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου, μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική συνείδηση των πολιτών και, κατ’ επέκταση, να βοηθήσουν στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος τόνισε: «Υπήρχαν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στις ξεναγήσεις και όλο αυτό το διάστημα μας ρωτούσαν τι θα γίνει. Υπήρχαν άλλοι οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος και μας παρότρυναν διαρκώς για τη συνέχισή του και τον εμπλουτισμό με νέες διαδρομές. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις Γιαννιώτισσες και στους Γιαννιώτες να προχωρήσουμε άμεσα και στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου».
Ενέργειες συμμετοχής
• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τελευταίας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή. Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 30 άτομα. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Σημείο εκκίνησης των διαδρομών θα είναι το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου (Μουλαϊμίδη 10). Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.travelioannina.com  ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 26510-37017