Στα Γιάννενα χθες 30 δημοτικοί σύμβουλοι από την Αλβανία

on .

SYMBOYLOI ALBANIA
• Περισσότερα από 30 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λούσνια του νομού Φιέρ της Αλβανίας, μεταξύ των οποίων την πρόεδρό του και αντιδημάρχους, υποδέχτηκαν χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Ιωαννίνων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, και ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβούλιου, Γιώργος Παπαδιώτης.
«Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, Ελλάδας και Αλβανίας. Πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνει η αυτοδιοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξίσου σημαντικές γιατί οι Δήμοι βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες από οποιονδήποτε άλλο φορέα Διοίκησης. Σε ότι αφορά τους Δήμους μας η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) σας επίσκεψη στα Γιάννενα ελπίζω να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εύρεση κοινών στόχων γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, ο πολιτισμός κ.α.», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδιώτης ενημέρωσε τους Αλβανούς συναδέλφους του για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβούλιου, τον αριθμό των συνεδριάσεων, τις διάφορες επιτροπές και γενικότερα τον θεσμό της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.