Ο Δήμος ενισχύει συλλόγους και αθλητικά σωματεία της πόλης

on .

DHMARXEIO IOANNINON1
• Στην ενίσχυση τοπικών αθλητικών και Πολιτιστικών προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης.
Στον προϋπολογισμό για το έτος 2018, υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ποσού 38.000 ευρώ για την επιχορήγηση 24 πολιτιστικών συλλόγων που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση και 55.000 ευρώ αντίστοιχα για 56 αθλητικούς συλλόγους.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, επιχορήγηση δικαιούνται όσοι πολιτιστικοί Σύλλογοι κατέθεσαν αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, συνοδευόμενη από αναλυτικό προϋπολογισμό και πρόγραμμα δράσης για το τρέχον έτος.  Η τελική κατανομή των διαθέσιμων χρημάτων έγινε ως ακολούθως: 1.500 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μεγαλύτερες αυτού του ποσού. 600 – 1350 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μικρότερες των 1.500 ευρώ, ανάλογα με το κόστος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει».

Αθλητικά σωματεία
Σε ότι αφορά τους αθλητικούς Συλλόγους, στοιχεία έδωσε στο Σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας. Σύμφωνα με αυτά, στο Δήμο υποβλήθηκαν αιτήσεις από 56 Αθλητικούς Συλλόγους όλων των αθλημάτων που έχουν έδρα το Δήμο Ιωαννιτών και διαθέτουν βεβαίωση αθλητικής ενημερότητας.
Και η τελική κατανομή των διαθέσιμων χρημάτων έγινε ως ακολούθως: 1.150 ευρώ για κάθε ένα από τα 26 συνολικά σωματεία λοιπών αθλημάτων που δραστηριοποιούνται σε 1 μόνο άθλημα.  1.400 ευρώ για κάθε ένα από τα 3 συνολικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε 2 αθλήματα. 1.600 ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 3 αθλήματα. 1.800  ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 4 αθλήματα. 2.200 ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 5 αθλήματα. 2.500 ευρώ στο σωματείο Α.Ο. «Πύρρος» ΑμεΑ Ιωαννίνων ως αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται με τη συμμετοχή αθλητών μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας. 1.800 ευρώ στο σωματείο Α.Ο. «Άκμων» ΑμεΑ που δραστηριοποιείται σε διάφορα αθλήματα ως αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται με τη συμμετοχή αθλητών μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας. 600 ευρώ για κάθε μια από τις 5 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. 500 ευρώ για κάθε μια από τις 12 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. 400 ευρώ για κάθε μια από τις 5 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ.