Η επιβίωση των ιχθυοκαλλιεργειών απαιτεί συντονισμένο χωροταξικό

on .

IXTHYOKALLIERGEIES

• «Η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της Ιχθυοκαλλιέργειας πρέπει να γίνει μέσω ενός συντονισμένου χωροταξικού σχεδιασμού», τόνισε ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΕΛΟΠΥ, στην εισήγησή του στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας, τις εργασίες του οποίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Χεκίμογλου, εξήγησε πως πρόκειται για την πιο σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο κλάδος, καθώς από αυτήν  εξαρτάται όχι μόνο η ανάπτυξή του αλλά και η διασφάλιση της υφιστάμενης παραγωγικής δραστηριότητας.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας η οποία βασίζεται σε δυο πυλώνες: τις δράσεις προώθησης και την έρευνα & καινοτομία, την διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού αλλά και την Απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών.
Τo Συνέδριο «Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ως Βασικός Πυλώνας Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας» συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΑΜΒΙΟ A.E και DΟΜΕ Consulting με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ.