Καθημερινές οι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ήπειρο

on .

SYLLHPSH XEIROPEDES

• Δεν περνά μέρα που στο αστυνομικό δελτίο να μην καταγράφεται και μια υπόθεση μεταφοράς, διακίνησης, ή και κατοχής ναρκωτικών – ακόμη και των λεγόμενων «σκληρών» - σε όλη την Ήπειρο, επιβεβαιώνοντας ότι η περιοχή μας αποτελεί κρίσιμο «σταυροδρόμι» για τα ελληνικά και διεθνή κυκλώματα.
Και μπορεί το ενδιαφέρον να κεντρίζουν, κυρίως τα περιστατικά που αφορούν  μεγάλες  ποσότητες  χασίς,  οι  οποίες  συνήθως  φτάνουν από την γειτονική Αλβανία, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για τα πολλά περιστατικά που αφορούν μικροποσότητες και στα οποία συνήθως εμπλέκονται Έλληνες.
Όλες αυτές οι υποθέσεις που καταγράφονται σε καθημερινή σχεδόν βάση στο αστυνομικό δελτίο, έρχονται να κρούσουν τον «κώδωνα» ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μια σοβαρή και μακροχρόνια «πληγή» της κοινωνίας – κάποιες φορές ακόμη και θανατηφόρα -  με τον αγώνα για την επούλωσή της να είναι διαρκής και επίπονος.
Δυο συλλήψεις
Οι τελευταίες συλλήψεις που αφορούν μικροποσότητες ναρκωτικών έγιναν σε Άρτα και Ηγουμενίτσα.
• Στον Άγιο Δημήτριο Άρτας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα  ο 53χρονος αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ αλκοολούχα ποτά, ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
•  Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και διερεύνησης της υπόθεσης, έπειτα από τη  σύλληψη 35χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, εντοπίστηκε και συνελήφθη κι ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν ως προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών στον 35χρονο.
Επίσης στην κατοχή του 45χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Και 2 κιλά «ορφανά»!
Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 950 γραμμαρίων.