Εκατοντάδες καρδιολόγοι για δύο συνέδρια στα Γιάννενα!

on .

MIXALHS LAMPROS KARDIOLOGOS

• Σημαντική πηγή ε­σόδων για τα Γιάννενα αποτελεί ο συνεδριακός τουρισμός, ιδιαίτερα δε τα επιστημονικά συνέδρια που φέρνουν σε τακτά διαστήματα εκατοντάδες επισκέπτες στην πόλη.
Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς  το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας επέλεξε τα Γιάννενα για να διεξάγει το ετήσιο συνέδριό του, ενώ μέσα στο ίδιο τριήμερο (28 – 30 Ιουνίου) θα λάβει χώρα στην πόλη μας και το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath». Τις δύο ιατρικές εκδηλώσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα αλλά και καρδιολόγοι από το εξωτερικό!
Φυσικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο. «Ψυχή» της όλης διοργάνωσης είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης, Πρόεδρος και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Ο κ. Μιχάλης θα διευθύνει τις εργασίες των δύο συνεδρίων μαζί με τους Καθηγητές Κων/νο Τούτουζα και Δημήτρη Καρμπαλιώτη.
Παράλληλα συνέδρια
Στο ξενοδοχείο «Du Lac» θα φιλοξενηθεί από 28 έως 30 Ιουνίου η 14η κατά σειρά διοργάνωση του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η οποία θα γίνει παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη μας και έχει ως στόχο την παρουσίαση της Καινοτομίας και την Εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική.
Το πρόγραμμα του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου του Κολλεγίου Καρδιολογίας είναι καινοτόμο και θα καλύψει όλη τη θεματολογία της καθημερινής Κλινικής Καρδιολογίας. Ειδικότερα, είναι δομημένο με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης που απαιτεί εκπαίδευση μέσα από πραγματικά κλινικά σενάρια. Κατά συνέπεια, οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν βραχείες διαλέξεις, παρουσίαση περιστατικών και θα εμπλακούν σε εκτεταμένες συζητήσεις, σχετιζόμενες με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή κλινική τους εργασία.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται το πρώτο σεμινάριο αφιερωμένο αποκλειστικά στον Ειδικευόμενο Καρδιολόγο και αφορά στην προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ειδικότητας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 18 ώρες εκπαίδευσης, που βασίζεται στην παρουσίαση κλινικών σεναρίων, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συζήτηση και αιτιολόγηση της ορθής απάντησης, καθώς και εξετάσεις αξιολόγησης της αποκτηθείσας γνώσης στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Και «Cardio Cath»…
Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας φέτος αναδομείται και πραγματοποιείται παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath», σημαντική καινοτομία του οποίου είναι η φετινή διακεκριμένη συνεργασία του, με ένα από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά συνέδρια στον κόσμο, το TCT, που διοργανώνεται από το Cardiovascular Research Foundation. Στο Cardio Cath συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, που θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεότερα δεδομένα στην επεμβατική διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στόχος του Συνεδρίου, είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων. Οι εργασίες του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, του Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course και του Συνεδρίου Ειδικευόμενων, στις οποίες έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι, θα λαμβάνουν χώρα σε τρεις παράλληλες αίθουσες του ξενοδοχείου «Du Lac».
Ανοιχτή εκδήλωση
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή, 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα «Πανδώρα Α», στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο «Καρδιολογία 2018», όπου διακεκριμένοι ομιλητές, θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου, η σημασία της Κολπικής Μαρμαρυγής, οι καρδιοπάθειες και η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Γιάννενα. Θα ακολουθήσει στις 21.00, η εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου, όπου θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες, στον Καθηγητή Δ. Σιδερή και στον Prof. M. Rees.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ