Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων ανησυχεί για το μέλλον του ΣΑΠ

on .

SXOLEIO ADEIO
• Άλυτο παραμένει το πρόβλημα μεταστέγασης του Ειδικού σχολείου (ΣΑΠ) το οποίο φιλοξενείται μέχρι τώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ. Η αγωνία των γονιών για το πού θα φοιτήσουν τα παιδιά τους την επόμενη χρονιά είναι μεγάλη, όπως τονίζει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών σε χθεσινή της ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Ένωση, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  για λύση του στεγαστικού προβλήματος του ΣΑΠ, με μεταστέγαση του σχολείου άργησε πάρα πολύ να  παρθεί και η κατασκευή προκατασκευασμένου κτιρίου στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα έχει μείνει πίσω από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, για λόγους γραφειοκρατικούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Δημοτική Αρχή πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ανέγερσης και μεταστέγασης του ΣΑΠ.
Με βάση τα παραπάνω η Ένωση ρωτάει τους αρμόδιους φορείς τι μέτρα θα πάρουν ώστε το Σεπτέμβριο το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ΣΑΠ να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα χωρίς προβλήματα και σε περίπτωση που παρθεί παράταση για την παραμονή του ΣΑΠ στην ΕΛΕΠΑΠ, αν θα ζητηθούν από τον Δήμο οι αναγκαίες για τη λειτουργία του Σχολείου αίθουσες (αίθουσα χαλάρωσης, ιατρείο κλπ).