Στους 17.000 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι σήμερα στα Γιάννενα

on .

SYLLALHTHRIO EKI
• Μεγάλη συμμετοχή είχε το προχθεσινό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην οποία η ομιλία έγινε από τον Π. Κάλπη, πρόεδρο του Συνδικάτου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ένθετη φωτό).
Ο κ. Κάλπης αρχικά αναφέρθηκε στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, την οποία χαρακτήρισε ως συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και επεσήμανε ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να την χαιρετίσουν ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το μεσημέρι στην Βουλή ανέφερε ότι μας κάνει να καταλαβαίνουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. «Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά να δει κανείς τα πεπραγμένα του τελευταίου χρόνου για να καταλάβει πως ανάπτυξη και κρίση έχουν για τους εργαζόμενους το ίδιο ταξικό πρόσημο, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια. Το ζούμε στο πετσί μας. Πίσω από τις 17.000 καταγεγραμμένους ανέργους της πόλης βρίσκονται ισάριθμοι συνταξιούχοι που με την κουτσουρεμένη σύνταξη καλούνται να ταΐσουν 4 και 5 στόματα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ομιλητής μίλησε για τις περικοπές σε συντάξεις κύριες και επικουρικές που περιγράφονται στο πολυνομοσχέδιο όπως και για το χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα μέσα από την μείωση του αφορολόγητου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και στοιχεία για τα λεγόμενα «αντίμετρα» με τα οποία, όπως είπε, το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι μια αναδιανομή του πλούτου ξανά προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.