Ο Τρ. Αλμπάνης επανέρχεται στην Πρυτανεία του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

ALMPANHS

• Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναδείχθηκε τελικά νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών. Συγκέντρωσε 287 ψήφους έναντι 239 που έλαβε ο Καθηγητής Ιατρικής Ι. Γεωργίου.
Μετά από έναν διάστημα στην θέση του Αναπληρωτή Πρύτανη ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας θα επανέλθει στην θέση του Πρύτανη, στην οποία βρισκόταν και την περίοδο 2010-2014. Μόνο που σ’ αυτή τη χρονική στιγμή οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι μεγάλες, καθώς εκτός από το καυτό θέμα της χρηματοδότησης, ο κ. Αλμπάνης θα πρέπει να διαχειριστεί με πολύ προσεκτικό τρόπο και την διαδικασία απορρόφησης των Τμημάτων του ΤΕΙ.
Το νέο Πρυτανικό σχήμα έχει ως εξής:
Πρύτανης: Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
Αντιπρυτάνεις: Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος Σταύρος Νικολόπουλος και Αναστάσιος Τσίνας (ο σημερινός Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου).
Συγχαρητήρια από Ι. Στέφο
Τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους νέους Αντιπρυτάνεις συγχαίρει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.
«Οι νέες πρυτανικές αρχές καλούνται να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ιστορική συγκυρία της ενοποίησης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ηπείρου», αναφέρει μεταξύ άλλων.