Στο ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνουν» πρόθυμους για συνεργασία

on .

GEROBASILH ZAPSAS

• Σε εκδήλωση δημοσίων σχέσεων με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, μετατράπηκε η κοινή εκδήλωση των περιφερειακών παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών». Οι περισσότεροι από τους παρευρεθέντες ήταν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρεσιακά στελέχη,  οι Δήμαρχοι Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης,  Γιάννης Σεντελές, σύμβουλοι των δύο περιφερειακών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών.
Ειδικά η παρουσία Μπέγκα ήταν εκείνη που σχολιάστηκε ιδιαίτερα καθώς με αυτή επιβεβαιώνονται ως ένα σημείο οι φήμες που θέλουν τον νυν Δήμαρχο να ρίχνει «γέφυρες» προς το ΣΥΡΙΖΑ, αν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις τόσο από συμβούλους της παράταξής του, όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε  κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε- λίγες ώρες νωρίτερα- κατά της Δημοτικής Αρχής Μπέγκα με πρόσχημα τις επιχορηγήσεις συλλόγων, η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Κυβερνητική προπαγάνδα
Επί της ουσίας η μόνη χρησιμότητα που είχε εκδήλωση, ήταν το «βήμα» που βρήκε η Κυβέρνηση για να προπαγανδίσει τις θέσεις της για τον «Κλεισθένη1» σε ένα φιλικό και άνευ αντιλόγου ακροατήριο.
Στην ομιλία της η Υπουργός κ. Γεροβασίλη, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να «καπελώσει» τις δύο παρατάξεις και κυρίως αυτή της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», που έχει επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, κάνοντας λόγο «για αριστερά, προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα» και κοινή αντίληψη που έχουν.
Η κ. Γεροβασίλη, υπεραμύνθηκε των επιλογών της Κυβέρνησης για τον «Κλεισθένη» και κυρίως για την απλή αναλογική,  λέγοντας  ότι «μια πάγια θέση της Αριστεράς, η καθαρή αντιστοίχιση της ψήφου με την εκπροσώπηση χωρίς εκλογικά τεχνάσματα που αλλοιώνουν τις πολιτικές προτιμήσεις των συμπολιτών μας γίνεται πραγματικότητα». Τοποθέτηση που σχολιάστηκε βέβαια ιδιαίτερα και χαρακτηρίζεται δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού που διακρίνει τον Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά τη χώρα με το 35% των ψήφων. Και τώρα επιδιώκει. εκμεταλλευόμενο τον εκλογικό νόμο,  χάρη στον οποίο ανέβηκε στην εξουσία, να περάσει νόμους και νομοσχέδια που βρίσκουν αντίθετη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και η οποία πάντως υπερβαίνει κατά πολύ τις δικές του δυνάμεις.  Ο Γενικός Γραμματέας Κ. Πουλάκης, που θεωρείται και ο «εγκέφαλος» του επερχόμενου «χάους» σε Περιφέρειες και Δήμους, για αρκετή ώρα μίλησε για τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ επιτέθηκε και κατά τη στάσης που κρατά το Κίνημα Αλλαγής.
Ο ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» κ. Σπύρος Δανέλλης (με προϋπηρεσία σε Συνασπισμό και ΠΑΣΟΚ), διαφοροποιήθηκε εν μέρει από τις κυβερνητικές προτάσεις, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, να τεθεί όριο 3% για είσοδο στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια και να αντικαθίστανται προσωρινά από τα συμβούλια, σύμβουλοι που δηλώνουν αποχή από ψηφοφορίες!
Μπέγκας κατά ΚΕΔΕ
Όσον αφορά το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να δείξει  φιλικά… αισθήματα προς το ΣΥΡΙΖΑ, μην απορρίπτοντας την απλή αναλογική, αλλά και επιτιθέμενος για μια ακόμη φορά  κατά της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, για τη στάση που κρατά έναντι του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης γενικότερα. Όσο για τους δύο διοργανωτές, τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» Κ. Μπασιούκα και Γ. Ζάψα αντίστοιχα αναφέρθηκαν στην κοινή τους πρωτοβουλία και στο ότι είναι περισσότερα αυτά στα οποία συμφωνούν, από αυτά που διαφωνούν.