Νέα ερώτηση στη Βουλή για την αποδυνάμωση της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου

on .

ASTYNOMIKO MEGARO

• Στον κίνδυνο αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται με χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη η Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (την υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου).                                                                 
Για το ίδιο θέμα έχει ήδη παρέμβει ο Γιαννιώτης βουλευτής της Ν.Δ, Κώστας Τασούλας, μετά και την έντονη διαμαρτυρία Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων που έκαναν λόγο για τεράστιες ελλείψεις, οι οποίες θα ενταθούν, αφού δρομολογείται η αφαίρεση 20 οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, προκειμένου να στελεχωθεί Αστυνομικό Τμήμα που θα ιδρυθεί επί της Ιονίας Οδού.
Επίσης άλλες 7 θέσεις σχεδιάζεται να αφαιρεθούν από την Άρτα, 4 από την Πρέβεζα και 4 από την Θεσπρωτία.
Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές Β. Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου αναφέρουν ότι «το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων των παραπάνω περιοχών και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων. Μάλιστα οι διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών για την εν λόγω κατάσταση αποτυπώνονται συχνά και στον ημερήσιο τοπικό Τύπο».
Απευθυνόμενοι προς τον αρμόδιο Υπουργό τον ρωτούν: «Επειδή είναι φανερό ότι απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός, αφού αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής και επειδή τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου ανησυχούν για τον ορατό κίνδυνο αποδυνάμωσης των αστυνομικών τμημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια:
- Ισχύουν τα δημοσιεύματα για ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος επί της Ιονίας Οδού στην περιοχή Αμμότοπος Φιλιππιάδας και αν ναι πώς σκοπεύετε να το στελεχώσετε;
- Προτίθεστε να ενισχύσετε με αστυνομικό προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου;».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ