Σήμερα η κρίσιμη αναμέτρηση μεταξύ Τρ. Αλμπάνη - Ι. Γεωργίου

on .

ALMPANHS TRGEORGIOY IOANNIS1

• Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Ιωάννης Γεωργίου διεκδικούν σήμερα Τρίτη το αξίωμα του Πρύτανη, καθώς στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης συγκέντρωσε 243 ψήφους, ο Ιωάννης Γεωργίου 186 και ο Γιώργος Θυφρονίτης 92, μένοντας εκτός της σημερινής κρίσιμης αναμέτρησης.
Ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται σήμερα και πάλι με ηλεκτρονική ψηφοφορία, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Οι Αντιπρυτάνεις
Στις χθεσινές εκλογές όμως αναδείχθηκαν οι τρεις Αντιπρυτάνεις: Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος, στους οποίους θα προστεθεί αυτοδικαίως και ο σημερινός Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση Αντιπρύτανη.
Δήλωση Γ. Θυφρονίτη
Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που τον τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό του τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο ευχαρίστησε με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών κ. Γ. Θυφρονίτης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του «η προσπάθειά μου είχε ως αποκλειστικό κίνητρο την προάσπιση των συμφερόντων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο διακύβευμα για το Πανεπιστήμιό μας παραμένει η απόφαση του ΥΠΕΘ για συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμισή του. Οι ευθύνες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής είναι εν προκειμένω τεράστιες».
»Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη και να στείλετε το μήνυμα στο Υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα».

* * *
Τον λόγο λοιπόν σήμερα έχουν και πάλι τα 521 πανεπιστημιακά μέλη, που θα κληθούν να επιλέξουν ποιος από τους δυο υποψηφίους θα εκλεγεί Πρύτανης για την επόμενη τετραετία.