Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές παιδικών σταθμών

on .

paidikooos

• Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για την ηλικία τους, παρακολούθησαν και κατά τον Μάιο,  οι μικροί μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.
Χθες μικροί μαθητές βρέθηκαν στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτική δραστηριότητα που υλοποιούν τα στελέχη της, την οποία παρακολούθησαν μαζί τους ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φ. Τσουμάνης και η προϊσταμένη Βαΐα Οικονομίδου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσουμάνης σημείωσε την συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις δομές του Δήμου, τονίζοντας πως ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι ανοιχτός στη συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, με στόχο την πολύπλευρη εκπαίδευση των παιδιών και την προετοιμασία τους για τα επόμενα σχολικά χρόνια.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων,  οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ επισκέπτονται τακτικά και το Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης και τα εξειδικευμένα στελέχη του.
Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το οικοσύστημα της λίμνης, γνωρίζουν και εξοικειώνονται με βασικές έννοιες όπως Προστατευόμενες Περιοχές, οικοσύστημα, βιοποικιλότητα, κύκλος νερού, προστασία και διαχείριση, και πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να αγαπούν τη λίμνη και τον τόπο μας.