Ημερίδα για τον «Κλεισθένη 1» από «Ήπειρο Ανατροπής» - «Συμμαχία Ηπειρωτών»

on .

KEDE ENPE
• Κοινή εκδήλωση για τον «Κλεισθένη1» οργανώνουν οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Du Lac».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου με το «Ποτάμι» Σπύρος Δανέλλης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Χθες μίλησαν για την εκδήλωση οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Κώστας Μπασιούκας και Γιώργος Ζάψας, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρέπει να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ορισμένες ώριμες προτάσεις που προϋποθέτουν αλλαγές πρώτα στο Σύνταγμα που επομένως δεν μπορούν να γίνουν τώρα.
Οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι, αναφέρθηκαν στον «εξαντλητικό διάλογο που κατέληξε στην υπάρχουσα πρόταση Σ/Ν», ερχόμενοι ουσιαστικά σε αντίθεση με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, που καταγγέλλουν την Πολιτική Ηγεσία ότι δεν έλαβε υπόψη της καμία πρόταση.
Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων, η συγκεκριμένη εκδήλωση στην ουσία αποτελεί μια απόπειρα βολιδοσκόπησης για τυχόν συνεργασία των δύο  παρατάξεων στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, κάτι που επιδιώκει διακαώς ο ΣΥΡΙΖΑ  προκειμένου  να διατηρήσει σε ευπρεπή επίπεδα τα εκλογικά του ποσοστά. Εκ μέρους της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» πιο κοντά στο κλίμα ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο επικεφαλής της Γιώργος Ζάψας, ωστόσο στους κόλπους της εκφράζονται έντονες διαφωνίες για τέτοιου είδους άνοιγμα, ειδικά από τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της.