«Στοπ» σε 6,5 κιλά ηρωίνης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

on .

HROINH 24 5 18

• Ένα ακόμη καίριο χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών κατάφερε η Ομάδα Δίωξης της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα. Πολύτιμη αποδείχθηκε η βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «Λέσυ», που υπέδειξε στους αστυνομικούς για μια ακόμη φορά που κρύβονταν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης!
Ειδικότερα, στον εντοπισμό 6 κιλών και 560 γραμμαρίων ηρωίνης καθώς και στις συλλήψεις δύο αλλοδαπών, 41 και 48 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, το βράδυ της Τετάρτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού βρέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 41χρονο και συνοδηγό τον 48χρονο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κατασκευασμένη στο εσωτερικό του σασί στο πίσω μέρος του οχήματος 13 δέματα, περιτυλιγμένα με νάιλον ταινία με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνη.
Υπενθυμίζεται ότι, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στις 19 Μαΐου συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός για κατοχή 6 κιλών και 80 γραμμαρίων ηρωίνης, ενώ στις 21 Μαΐου συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός για κατοχή 2 κιλών και 290 γραμμαρίων οπιούχου ουσίας.
Σε Ανατολή – Κατσικά
Δύο νεαροί ηλικίας 28 χρονών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, για διακίνηση και κατοχή χασίς.
Η άκρη του «κουβαριού» ξετυλίχθηκε όταν οι αστυνομικοί έχοντας σχετικές πληροφορίες, παρακολούθησε τον έναν εξ αυτών και στην Ανατολή τον συνέλαβαν, βρίσκοντας επάνω του μία συσκευασία 12,4 γραμμαρίων χασίς. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προμηθευτεί το χασίς από τον δεύτερο 28χρονο που εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Κατσικά.
Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), βάρους 12,9 γραμμαρίων
- ένα μεταλλικό κυτίο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,3 γραμμαρίων
- μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,7 γραμμαρίων
- ένα τσιγάρο κάνναβης
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
- τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Και άλλη σύλληψη
Εκτός αυτών, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη 32χρονος καθώς σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τέσσερις συσκευασίες χασίς, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων.