Ένα ακόμη Δημοτικό Σχολείο στην Ανατολή

on .

DHMARXEIO IOANNINON1

• Με καθυστέρηση άρχισε χθες λίγο πριν τις 10 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η συζήτηση των θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην Ημερήσια Διάταξη, καθώς τέθηκαν πάρα πολλά εκτός αυτής, τόσο από το Δήμαρχο Θ. Μπέγκα, όσο και από δημοτικούς συμβούλους. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η ίδρυση ενός ακόμη δημοτικού σχολείου (4ο) στην Ανατολή,  χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο αν θα λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος.
Επίσης με αφορμή διαμαρτυρία της Ένωσης των Μηχανικών του Δημοσίου για τη λειτουργία της Πολεοδομίας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της Υπηρεσίας με τη μεταφορά της στον Κατσικά και  στις ελλείψεις προσωπικού και στην «υφαρπαγή» μηχανικών από άλλες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος στις αιτιάσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καραμπίνα για επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις, υποστήριξε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η Δημοτική Αρχή έχει σχέδιο βάσει του οποίου κατανέμει ισόρροπα τα έργα.
Στην κριτική για την κατάσταση που βρίσκεται η ΚΑ Φεβρουαρίου, απέδωσε τις καθυστερήσεις στην ασφαλτόστρωση στις καιρικές συνθήκες. Όσον αφορά την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη προσφυγή που έχουν κατατεθεί εκ μέρους συμμετεχόντων στο ΣτΕ, στο οποίο συζητήθηκαν ήδη τα Ασφαλιστικά μέτρα.  
Για το αλαλούμ που προκαλείται από τα τουριστικά λεωφορεία στην παραλίμνια περιοχή, σημείωσε ότι «δεν έχει πλέον λόγο η τροχαία να μην εφαρμόσει το νόμο».  
Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό αναφέρθηκαν οι κ.κ. Χρυσοστόμου - Εμμανουηλίδης, ενώ μετά από πρόταση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ν. Γκόντα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 353.000  θύματα της Γενοκτονίας.
Τέλος μετά από παρέμβαση πολιτών για τους υδρογονάνθρακες, ο Δήμαρχος πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.