Εκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα κινδυνεύουν να μείνουν «άστεγα»

on .

XATZHKOSTA PALIO

• Εκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα κινδυνεύουν να μείνουν… άστεγα την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς τα σχολεία τους πρέπει να μεταφερθούν από τα κτίρια στα οποία λειτουργούν σήμερα, όμως το πού θα πάνε παραμένει ακόμα… μετέωρο!
Την ίδια στιγμή, κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμο Ιωαννιτών και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση που καταγράφεται στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Συλλόγου με αφορμή την απόφαση της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της στη Νεοκαισσάρεια το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ήρθε χθες ο Δήμος να απαντήσει στους ίδιους τόνους τονίζοντας πως ψεύδεται, ενώ έδειξε τα λυόμενα του παλιού «Χατζηκώστα» ως λύση μεταστέγασης των σχολείων, για τα οποία όμως εκκρεμεί ακόμα μια Κοινή Υπουργική Απόφαση!
Υπενθυμίζεται ότι σε λυόμενα στο πρώην Νοσοκομείο πρόκειται να μεταφερθούν και τα δύο σχολεία που στεγάζονται σήμερα στο κτίριο της παλιάς Παπαζόγλειου Σχολής, το οποίο αναμένεται να αποδοθεί στο Πανεπιστήμιο!
Στην αντεπίθεση
Aπαντώντας στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σχετικά με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σ.Α.Π. Ιωαννίνων που πρέπει να μεταφερθούν σε νέο χώρο, ο Δήμος Ιωαννιτών τον κατηγορεί ότι «φλερτάρει επικίνδυνα με το χειρότερο ψέμα» λέγοντας τη μισή αλήθεια!
Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος «κλήθηκε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» μετά από την απόφαση της ΕΛΕΠΑΠ κι όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά βρήκε τον κατάλληλο χώρο για να προχωρήσει η μεταστέγαση των δύο σχολείων, αν κι όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο ήταν όταν οι χώροι αυτοί έπρεπε να είναι εντός του αστικού ιστού».
Παράλληλα, ο Δήμος σημειώνει πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσει στις τελικές εργασίες που απαιτούνται προκειμένου τα λυόμενα κτίρια στην περιοχή του παλαιού «Χατζηκώστα» να υποδεχτούν τα δύο αυτά σχολεία καθώς και εκείνα που σήμερα στεγάζονται στην Παπαζόγλειο σχολή, για τα οποία υπενθυμίζει πως σε δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε προκειμένου να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία κανείς απ’ όσους υποδείχτηκαν δεν μπορούσε να λάβει τις απαιτούμενες άδειες.
Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Δήμος, κατά την αυτοψία των κτιρίων που υποδείχτηκαν ως πιθανές λύσεις από μηχανικούς του παρόντες ήταν και θεσμικοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και διαπίστωσαν και οι ίδιοι την ακαταλληλότητά τους για να φιλοξενήσουν νηπιαγωγεία.
Με συνεργασία…
Προχωρώντας και λίγο παραπέρα, ο Δήμος τονίζει πως «είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορείται για αδράνεια και κωλυσιεργία τη στιγμή που ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζει ότι αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» χωρίς την οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες για να εγκατασταθούν τα σχολεία, την ίδια ώρα που αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος να μεταστεγαστούν τα δύο σχολεία που σήμερα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ άμεσα σε περιφερειακά σχολεία».
Όπως μάλιστα αναφέρει, ο ίδιος προσπαθεί να παρέμβει προς την ΕΛΕΠΑΠ ενώ δεν έχει σταματήσει να πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
«Η λύση των όποιων προβλημάτων δεν θα βρεθεί με ανακοινώσεις, κατηγορίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, παρά μόνο με διάθεση για συνεργασία», καταλήγει ο Δήμος.