Ελληνοαλβανική σπείρα είχε… αδυναμία στα δίκυκλα

on .

PERIPOLIKO

• Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά 18 (!) κλοπές δικύκλων και πέντε διαρρήξεις σε καταστήματα, περίπτερο, ακόμη και δικηγορικό γραφείο, είχαν διαπράξει ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος Αλβανός στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Η ελληνοαλβανική σπείρα ταυτοποιήθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν στα Γιάννενα, βάζοντας ένα τέλος στην πολύμηνη δράση των νεαρών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το χρονικό
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε ότι οι δύο δράστες, το απόγευμα της Κυριακής αφαίρεσαν από την πόλη των Ιωαννίνων δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, εγκαταλείποντας το σημείο.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιανουάριο, διέπραξαν:
- δέκα οχτώ κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε δημόσια σημεία της πόλης
- πέντε κλοπές - διαρρήξεις από καταστήματα, περίπτερο και δικηγορικό γραφείο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 477 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δίκυκλα, που είχαν αφαιρεθεί και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχαν εντοπισθεί εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης και άλλα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της  παράνομης δράσης τους.
«Φρένο» σε παράνομη μεταφορά!
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι παράνομες μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών, από και προς την Ελλάδα. Στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων), αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν ένας 29χρονο Αλβανό, γιατί μετά από έλεγχο στο Ι.Χ. , που οδηγούσε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, πέντε ομοεθνείς του, ηλικίας 31, 30, 31, 28 και 37 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τεσσάρων εξ’ αυτών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Κατασχέθηκαν: • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά • το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και 2.000 λεκ Αλβανίας  •έξι κινητά τηλέφωνα.
Με καταδικαστική απόφαση
Στα Γιάννενα συνελήφθη προχθές το πρωί ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δώδεκα ημερών, για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.