Το κενό από την υποχώρηση των θεσμών της Δημοκρατίας καλύπτει η ωμή βία!

on .

SYMBOYLIO EPIKRATEIAS

• Τον άμεσο εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα, τα οποία αργά το απόγευμα της Δευτέρας εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πετώντας μπογιές και τρικάκια αλλά και τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει την επίθεση ως μια ενέργεια «που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της Δικαιοσύνης»!
«Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών» σημειώνει η Ένωση, τονίζοντας ότι «η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης».
Τέλος επισημαίνει ότι «το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες».