Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για τις τιμές στο γάλα

on .

GALA DOXEIO

• Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 31 Μαΐου στη 1 μ.μ., μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αποφάσισε η σύσκεψη εκπροσώπων κτηνοτροφικών συλλόγων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Όπως τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Στέργιος Κύρτσιος, εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων από την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, τα Γρεβενά, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Δράμα, παρουσία διοικητικών παραγόντων τόσο της ΠΕΚ, όσο και του ΣΕΚ, έκριναν ομόφωνα ότι θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα μια κινητοποίηση, προκειμένου να καταγγείλουν τις αρνητικές εξελίξεις που καταγράφονται στον αιγοπροβατοτροφικό τομέα και τον απειλούν.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ χαρακτήρισε «λίγα» τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ για το θέμα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ο κ. Κύρτσιος ανέφερε πως επαναβεβαιώθηκε η καταρχήν πρόθεση της ΠΕΚ και του ΣΕΚ να κατεβάσουν ενιαία πρόταση, αλλά οι τελικές αποφάσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο ΠΕΚ, θα ληφθούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, που θα συγκληθεί άμεσα στην Αθήνα.