Τετραήμερο… απόδρασης για πολλούς λόγω Πρωτομαγιάς!

on .

DROMOI KINHSH

• Τη δυνατότητα μιας καλής απόδρασης προσφέρει η φετινή Πρωτομαγιά, καθώς μπορεί σχετικά εύκολα να γίνει… τετραήμερο για πολλούς εργαζόμενους!
Ο εορτασμός πέφτει Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι μεσολαβεί μόνο μία εργάσιμη ημέρα ανάμεσα σ’ αυτόν και το Σαββατοκύριακο το οποίο προηγείται, ενώ ο καιρός φαίνεται πως διατηρείται καλοκαιρινός, με τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα.
Διαβλέποντας την αυξημένη κίνηση που θα σημειωθεί το τετραήμερο από και προς τα αστικά κέντρα η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός, εφαρμόζοντας ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα στην άσφαλτο.
Πορείες και εκδρομές
Με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα θα τιμηθεί και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά, που είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Πορεία θα γίνει και στα Γιάννενα με κεντρικό διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία που πρόσκεινται σ’ αυτό.
Ωστόσο, καθώς η Πρωτομαγιά πέφτει φέτος Τρίτη, είναι σίγουρο ότι πολλοί εργαζόμενοι θα φτιάξουν ένα τριήμερο απόδρασης και χαλάρωσης, παίρνοντας άδεια από τη δουλειά τους την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή της γιορτής. Βοηθάει εξάλλου και ο  καλοκαιρινός σχεδόν καιρός, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί ως έχει και τις επόμενες ημέρες με τις θερμοκρασίες το μεσημέρι στην περιοχή μας να αγγίζουν τους 26 – 27 βαθμούς Κελσίου! Κάπως έτσι, τα Γιάννενα και τα ορεινά τουριστικά χωριά του Νομού αναμένεται να δεχθούν πολλούς επισκέπτες, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο.
Μέτρα στους δρόμους
Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της… ξεχειλωμένης φέτος εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.
Μεταξύ άλλων, τίθεται σε εφαρμογή η αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στα σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα, προβλέπονται η ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων, καθώς και αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.). Παρουσία τροχονόμων θα υπάρχει και στους σταθμούς διοδίων της χώρας.
Στο μεταξύ, από αύριο τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, τόσο στην Ιόνια Οδό όσο και σε άλλα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας.
Δεμένα τα πλοία
Πάντως, τα πλοία θα μείνουν την Πρωτομαγιά δεμένα στα λιμάνια, καθώς  η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τρίτη, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.