Να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου

on .

PAIDIKOS STATHMOS

• Για «αντιθεσμικές και αντιακαδημαϊκές μεθοδεύσεις» κάνει λόγο σε  ανοικτή του επιστολή - καταγγελία ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, που αναφέρεται στην ένταξη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
«Με έκπληξη και απορία ενημερωθήκαμε -αναφέρει ο Σύνδεσμος- ότι την Τρίτη του Πάσχα δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο του Προέδρου και μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Δ.Ι.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με το οποίο παρεμβαίνουν και τοποθετούνται εναντιωματικά στις διαδικασίες ένταξης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ως είναι οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι {…}. Είναι δυνατόν Πρόεδρος και Καθηγητές του Τμήματος Νηπιαγωγών να αγνοούν ότι πολλά Τμήματα Νηπιαγωγών δεν είναι ενταγμένα σε Σχολές Επιστημών της Αγωγής, αλλά σε Σχολές Κοινωνικών ή Ανθρωπιστικών Σπουδών; Είναι δυνατόν να αγνοούν ότι καμία σύγχυση δεν θα επέλθει με την ένταξη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς υπάρχουν απολύτως διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων;».
Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος,  εκφράζει την ελπίδα το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου και το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, να ενταχθούν το μεν πρώτο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το δε δεύτερο σε ένα από τα Πανεπιστήμια της συμπρωτεύουσας.