Καλεί την Περιφερειακή Δ/ντρια για εξηγήσεις για την προσχολική εκπαίδευση

on .

PAIDIKOS STATHMOS
• Εξηγήσεις για τις δηλώσεις της που αφορούσαν την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ζητούν από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος καλεί την κ. Φωτεινού να απαντήσει «από ποια επιστημονική μελέτη παιδοψυχολόγων και παιδαγωγών προέκυψε μόνο για την Ελλάδα υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων. Γνωρίζουμε από την ψυχολογία ότι ένα τετράχρονο με ένα πεντάχρονο δεν έχουν κοινό τόπο εφαρμογής σε γνωστικό επίπεδο, αναπτυξιακό και μαθησιακό. Σας θυμίζουμε ότι πιθανόν και ένα εξάμηνο να αποτελεί επίπεδο εξέλιξης ενός παιδιού».
Ο Σύλλογος θέτει όμως και σειρά άλλων ερωτημάτων, όπως αν είναι σε θέση η Διεύθυνση να πραγματοποιήσει ενέργειες για πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά που διαθέτουν διάγνωση, αν οι αίθουσες που υπάρχουν είναι ασφαλείς και εξασφαλίζουν θέσεις σε όλα τα παιδιά. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αναφορά – ερώτημα, αν  η οδηγία της Ευρώπης, αφορούσε σύσταση προς τους δημόσιους εκπαιδευτικούς ώστε να παρέχουν κίνητρα για τα παιδιά των Ρομά και των μεταναστών για να οδηγηθούν στις σχολικές αίθουσες.