Εκδήλωση για το γίδινο γάλα από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

on .

KATSIKES

• Εκδήλωση με τίτλο «Η αξία του γίδινου γάλακτος και των προϊόντων του» διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, την ερχόμενη Τρίτη, 24 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.
Ομιλίες θα γίνουν από τους: Γιάννη Σταθώρη, ιδιοκτήτη της «Σταθώρης Τυροκομική» και απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής, Ιωάννα Καρρά, οικονομολόγο, κτηνοτρόφο - τυροκόμο και απόφοιτη της Γαλακτοκομικής Σχολής, Γεώργιο Αρσένο καθηγητή Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (θέμα της ομιλίας του: «Ο ρόλος των ερευνητικών έργων SOLID και GoshOmic στην εξέλιξη της ελληνικής αιγοτροφίας»), Γιάννη Σκούφο, καθηγητή Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (θέμα ομιλίας: «Το γίδινο γάλα, το γάλα του μέλλοντος») και Θεόφιλο Μασούρα, αναπληρωτή καθηγητή Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (θέμα ομιλίας: «Τεχνολογικές ιδιότητες του γίδινου γάλακτος»).
Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση με γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα από γίδινο γάλα.