Κοντεύουν τις 1.000 οι εγγραφές πολιτών στις δύο πρώτες Τ.ΟΜ.Υ. των Ιωαννίνων

on .

TOMY GIANNEN
• Την Α’ Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο γραμματέας της Ν.Ε Άρης Σπέγγος, ο συντονιστής της ΟΜ Κέντρου Χρ. Κουλιάτσης και η αν. συντονίστρια Ελένη Κολοκούρη. Συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Κώστας Μπασιούκας.
Ο κ. Μαντάς μεταξύ άλλων σημείωσε πως η προβολή των Τ.ΟΜ.Υ έχει μέγιστη σημασία  για τη διεύρυνση του δημόσιου χώρου υγείας, όπως επίσης και η διευκρίνιση στερεότυπων που «παίζονται» ειδικά με τους χρόνιους πάσχοντες, ότι «δήθεν» πρέπει να επισκέπτονται τις  Τ.ΟΜ.Υ ξανά και ξανά, ενώ το σωστό είναι μία φορά το χρόνο.
Στη συνέχεια οι συντονίστριες των Μονάδων κ.κ. Πανίδη και Τάτση, έκαναν γνωστό ότι στην Α’ Τ.ΟΜ.Υ έχουν εγγραφεί έως τώρα πάνω από 800 πολίτες, ενώ στην Β΄ πάνω από 160. Το αξιοσημείωτο, όπως είπαν, είναι η επαναληψιμότητα των επισκέψεων των πολιτών, είτε αφορά στους ίδιους, είτε μέλη των οικογενειών τους. Η ελεύθερη επιλογή Τ.ΟΜ.Υ και οικογενειακού γιατρού είναι η κοινή  φιλοσοφία και αντίληψη του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας συνέχισαν, αλλά πλην των οξέων περιστατικών πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εγγραφή των πολιτών.