«Λήξαν» το θέμα με τις άδειες για τα καραβάκια στη Λίμνη

on .

KARABAKIA LIMNH

• Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η χθεσινή δίκη στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων των Περιφερειακών Συμβούλων της πλειοψηφίας της περιόδου 2010-2014 και τριών υπαλλήλων για το θέμα της χορήγησης των τριών νέων αδειών για καραβάκια στη λίμνη των Ιωαννίνων.
Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τόσο τους περιφερειακούς συμβούλους, όσο και τους τρεις υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΟΤ, που είχαν εισηγηθεί τη λήψη της απόφασης.
Όλοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία ωστόσο που δεν στοιχειοθετήθηκε,  αφενός γιατί οι μηνυτές ιδιοκτήτες καραβιών που είχαν καταθέσει τη μήνυση δήλωσαν ότι μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν δεν θεωρούν ότι αδικήθηκαν και αφετέρου όπως τονίστηκε και από τον μάρτυρα Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας και νομικό Δημήτρη Σιώλο  και τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Στάθη επρόκειτο για μια διοικητική πράξη. Για νόμιμη διαδικασία έκαναν λόγο ο τότε Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Γιάννης Καραμπίνας και οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε και ο τότε επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αργύρης. Παρών στη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο, ήταν και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισημάνθηκε επίσης ότι ενώ είχε εγκριθεί η χορήγηση τριών νέων αδειών, τελικά χρησιμοποιήθηκε μόνο η μία.
Σημειωτέον ότι για το ίδιο θέμα, είχαν προηγηθεί απορριπτικές αποφάσεις επί προσφυγών (ασφαλιστικά μέτρα) που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες των καραβιών  από τα Διοικητικά Δικαστήρια των Ιωαννίνων, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.