Πολυήμερες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

on .

PROTOMAGIA

• Με πολύμορφες και πολυήμερες εκδηλώσεις τιμά και φέτος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Εργατική Πρωτομαγιά, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη, 1η Μαΐου με πορεία (10 π.μ.) στο Εργατικό Κέντρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου από τις 25 Απριλίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτομαγιάς θα βρίσκονται στους μεγάλους χώρους δουλειάς του Νομού για να συζητήσουν, για να μεταφέρουν το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιας, που είναι: «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών»
Το διήμερο 26 - 27 Απριλίου θα είναι αφιερωμένο στον αντιπολεμικό κινηματογράφο. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 26 Απριλίου στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ιρλανδική - βρετανική πολεμική δραματική ταινία του 2006, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς και σενάριο Πολ Λάβερτι «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» με τους: Κίλιαν Μέρφι, Λίαμ Κάνιγχαμ, Όρλα Φιτζέραλντ.
Την Παρασκευή, 27 Απριλίου στις 9 μ.μ., ξανά στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου θα προβληθεί το υποψήφιο για Οσκαρ εσθονο-γεωργιανό δράμα του 2013 «Μανταρίνια» σκηνοθεσίας Ζάζα Ουρουσάντζε με τους: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν.
(Η είσοδος και τις δύο μέρες είναι δωρεάν).
Την Κυριακή, 29 Απριλίου στο θεατράκι στην Σκάλα στις 7 μ.μ. οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά με τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη… με αγώνες είν’ κλωσμένη»
Με οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά φτιαγμένο ειδικά για παιδιά και αφηγηματική παράσταση από τη Δώρα Τάτση του διηγήματος «Ένα δάκρυ για τον μπάρμπα Τζίμη». Μετά την παράσταση θα ακολουθήσουν υπαίθριες βιωματικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά. (Η εκδήλωση σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθεί στην υπόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου).
Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου, στην πλατεία Μαβίλη στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά που θα περιλαμβάνει έκθεση αφιέρωμα, ομιλία αλλά και συζήτηση με τους εργάτες, και τους άνεργους της πόλης.