Δεν χορηγείται επίδομα παραμεθορίου στους αστυνομικούς του Ν. Ιωαννίνων

on .

ASTYNOMIKOI PERIPOLIKO SE DROMO

• Αρνείται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ικανοποιήσει το αίτημα των αστυνομικών (πυροσβεστών και στρατιωτικών) που υπηρετούν στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καστοριάς και Φλώρινας, για την καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας (παραμεθορίου περιοχής).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλας, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. των παραπάνω νομών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Ν. Τόσκας, επικαλείται το νόμο του 2017, σύμφωνα με τον οποίο η καταβολή του επιδόματος προβλέπεται για το νομό Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου.
Όπως επισημαίνει ο Κ. Τασούλας - που χαρακτηρίζει απαράδεκτο το «όχι»-, ο κ. Τόσκας ουσιαστικά αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ενδεχόμενη προσθήκη στον ισχύοντα νόμο, που φέρνει μάλιστα την υπογραφή του. «Αξίζει να σημειωθεί- τονίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υπουργός- ότι αυτή η κυβερνητική απροθυμία να αναγνωρίσει την ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων όσων αντιμετωπίζουν την πρωτοφανή εισαγόμενη από Αλβανία εγκληματικότητα, έρχεται την περίοδο που τα στελέχη της ΕΛΑΣ τοπικά ανακοινώνουν συνεχώς επιτυχή πλήγματα κατά εμπόρων ναρκωτικών και συμμοριών εγκληματιών και ληστών που διέρχονται και λυμαίνονται το Πωγώνι και τα παραμεθόρια χωριά της Κόνιτσας».
Η αρνητική απάντηση του Αν. Υπουργού, προκάλεσε και την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες του νομού Ιωαννίνων. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν απεμπολούμε τίποτε, από όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν, τονίζοντας πως το επίμαχο αυτό ζήτημα θα συνεχίσει να έχει κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας.
Με οδηγό το δίκαιο, δεν παραιτούμαστε των αξιώσεών μας, απεναντίας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, ως ότου το αίτημά μας αυτό ικανοποιηθεί».