Αλβανικά «κόλπα» σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας

on .

AEROPLANO TUS

• Τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή τέσσερις μήνες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, θα ξεκινήσουν τελικά οι πολυσυζητημένες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας TUS Air που θα συνδέουν τα Γιάννενα με το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, λόγω αλλαγής στον σχεδιασμό της.
Αυτό διαβεβαίωσαν χθες τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος είχε σχετική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της εταιρίας, όσο και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, που έκανε ουσιαστικά λόγο για «Κασσάνδρες» οι οποίες διαψεύδονται! Οι ανακοινώσεις των δύο ανδρών επιβεβαίωσαν το χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ του «Π.Λ.». Περιφερειάρχης και Δήμαρχος τόνισαν επίσης ότι η TUS Air σχεδιάζει τη σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου και με άλλους προορισμούς του εξωτερικού.
Ο Πρόεδρος της TUS Air
H χρονική μετάθεση της έναρξης των δρομολογίων της TUS Air από Τελ Αβίβ – Γιάννενα για τον ερχόμενο Οκτώβριο, οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα που έχουν σχέση με τις συνεργασίες που επιδιώκονται με tour operators εξήγησε ο  Πρόεδρος  της εταιρίας Μάικλ Γουάινσταϊν  σε επικοινωνία που είχε με τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος υπενθύμισε ότι ανάλογη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των δρομολογίων είχε γίνει και για τις πτήσεις από Λάρνακα προς Γιάννενα.
Ο κ.  Γουάινσταϊν επιβεβαίωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών και τους άλλους τοπικούς φορείς, προσθέτοντας ότι από την TUS Air εξετάζονται πλέον και οι δυνατότητες  προγραμματισμού πτήσεων από τα Γιάννενα και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συμπλήρωσε δε ότι στην Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας που θα γίνει στις 20 - 22 Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό των αεροπορικών δρομολογίων.
Άλλαξε ο σχεδιασμός
«Για την πτήση Τελ Αβίβ – Γιάννενα δεν υπάρχει ακύρωση αλλά μια μικρή αναβολή, προϊόν σχεδιασμού της αεροπορικής εταιρίας», τόνισε χθες από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με αφορμή την ενημέρωση από την αεροπορική εταιρία TUS ότι οι συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση δεν θα ξεκινήσει τελικά το καλοκαίρι αλλά το φθινόπωρο.
Ο κ. Μπέγκας κάλεσε όσους προβλέπουν άσχημες εξελίξεις γύρω από το θέμα να μην βιάζονται καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «επίδοξοι μάντεις κακών ειδήσεων στην προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος ‘Ιωάννινα’ υπήρξαν πολλοί, διαψεύστηκαν όμως πανηγυρικά».
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι η εταιρία όχι μόνο θα βάλει στο καλεντάρι της πτήσεις από το Ισραήλ προς τα Γιάννενα αλλά σύντομα θα ανακοινώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει τη σύνδεση της πόλης μας με πολλούς ακόμα προορισμούς εξωτερικού. Επίσης, εξήγησε ότι η επιλογή της TUS Air να καθυστερήσει την έναρξη πτήσεων έγινε διότι θεώρησε ότι θα χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος ώστε να οργανωθούν σωστά αλλά και γιατί διερευνώντας την αγορά διαπίστωσε ότι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ είχαν κλείσει ήδη συμφωνίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.
Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και αεροπορικής εταιρίας για οικονομική ενίσχυση της τελευταίας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ, τονίζοντας πως «τέτοιες οικονομικές συναλλαγές ουδέποτε συμφωνηθήκαν καθώς απαγορεύονται».