Τα Γιάννενα αποχαιρέτησαν χθες τον Σάκη Τσουκανέλη

on .

TSOYKANELHS TASOS

• Τα Γιάννενα αποχαιρέτησαν χθες το πρωϊ μια προσωπικότητα που άφησε έντονο το στίγμα του στα τοπικά δρώμενα από το 1970 και για 30 περίπου χρόνια.
Ο Αθανάσιος (Σάκης) Τσουκανέλης, σε ηλικία 84 ετών έχασε τη «μάχη» με το θάνατο και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων, αφού προηγουμένως στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.
Η προσφορά του Σάκη Τσουκανέλη ήταν πολυσχιδής. Εκτός της ιατρικής την οποία υπηρέτησε ως γυναικολόγος, είχε έντονη παρουσία στον Αθλητισμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα από το 1970 μέχρι το 1973, όταν δημιουργήθηκε η ομάδα «θρύλος», ενώ το 1982 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αντιδημάρχου το 1984 αλλά και το 1995, μετά την επανεκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις εκλογές του 1994. Επίσης διετέλεσε και Πρόεδρος του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», ως και Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Ψήφισμα για τον Σάκη Τσουκανέλη εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και ο Ιατρικός Σύλλογος και ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζει, πώς: «Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, την επιστήμη του με ήθος και υψηλή κατάρτιση, την κοινωνία με ευαισθησία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  στα πρώτα του βήματα». Στη μνήμη του ο Δήμος θα καταθέσει χρηματικό ποσό για τη στήριξη των κοινωνικών και προνοιακών δομών του.
Η ΠΑΕ  ΠΑΣ Γιάννινα στην ανακοίνωσή της, τονίζει: «Επί προεδρίας του δημιουργήθηκε η μεγάλη ομάδα του Άγιαξ της Ηπείρου και ήταν μία από τις φυσιογνωμίες που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και στην ομάδα». Στη μνήμη του η ΠΑΕ θα  προσφέρει  χρηματικό ποσό   στην Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνη.