Μετατίθενται χρονικά οι πτήσεις από Τελ Αβίβ – Γιάννενα

on .

AERODROMIO IOANNINA LARNAKA TUS

• Δεν πρόλαβε να γενικευθεί ο ενθουσιασμός για το γεγονός ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων «ανοίγει τα φτερά του» με τη δρομολόγηση νέων πτήσεων που θα συνδέουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου με προορισμούς του εξωτερικού και έρχεται το πρώτο «χτύπημα» να… προσγειώσει τις προσδοκίες!
Ο λόγος για τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας TUS Αir, η οποία, ειδοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τοπικές αρχές της πόλης ότι αποφάσισε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ προς τα Γιάννενα, επιρρίπτοντας ευθύνες στις ίδιες γι’ αυτό.
Αν η εταιρία επιμείνει στην απόφαση αυτή, το πλήγμα για το Αεροδρόμιο και την περιοχή μας θα είναι μεγάλο, όπως και η απογοήτευση των Γιαννιωτών επαγγελματιών του τουρισμού που θεωρούν το Ισραήλ ως μία πολύ καλή τουριστικά «αγορά», γι’ αυτό και εδώ και καιρό επιχειρούν να διεισδύσουν ώστε να αποκομίσουν οφέλη.
Έγγραφη ενημέρωση
Όπως αναφέρει το «Epiruspost.gr», η εταιρία TUS Air ενημέρωσε εγγράφως το Μεγάλο Σάββατο ότι δεν θα προχωρήσει στην δρομολόγηση των πτήσεων Τελ Αβίβ – Γιάννενα  τουλάχιστον για το 2018, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία των Ιωαννίνων στο διεθνές «γίγνεσθαι». Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης στην Κύπρο, όπου η Ήπειρος θα εκπροσωπούνταν με την μεγαλύτερη αποστολή έως σήμερα, η οποία οργανώνονταν σε συνεργασία με την TUS.
Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, δεν πρόκειται για ακύρωση των πτήσεων, αλλά για μετάθεση της έναρξής τους για  το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι τοπικές αρχές είχαν συμφωνήσει αρχικά σε πλάνο προβολής των πτήσεων από την Λάρνακα το οποίο δεν υλοποιήθηκε, ενώ με την έναρξη των πτήσεων από την Λάρνακα και παρουσία της διοίκησης της εταιρίας στα Γιάννινα δόθηκαν νέες υποσχέσεις και υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους Δήμου και Περιφέρειας κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.
Επίσης είχε υπάρξει συμφωνία για πλάνο προβολής των πτήσεων από το Ισραήλ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, στους δύο μήνες που μεσολάβησαν δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα για την προώθηση των συγκεκριμένων πτήσεων.
Τουριστικό ρεύμα
Η δρομολόγηση πτήσεων από το Τελ Αβίβ στα Γιάννενα είναι σαφές ότι θα βοηθούσε να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με Ισραηλινούς οι οποίοι επισκέπτονται όχι μόνο το Νομό μας αλλά και την υπόλοιπη Ήπειρο. Τη δυναμική αυτή θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τα τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες, ειδικά σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων που μπορεί πλέον να υποδέχεται και διεθνείς πτήσεις.
 Δήμος και Περιφέρεια σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξηγήσουν αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία που δεν υλοποιήθηκε και «υποχρεώνει» την TUS Air αποφάσισε να ακυρώσει (ή να μεταθέσει) την αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με το Ισραήλ.