11 κιλά χασίς «έκρυβε» λεωφορείο στο δρομολόγιο Κακαβιά – Ιωάννινα

on .

NARKOTIKA XASIS

• Μια 28χρονη Αλβανίδα νόμισε ότι, λόγω των ημερών του Πάσχα, δεν θα γινόταν αντιληπτή από τις ελληνικές Διωκτικές Αρχές και θα κατάφερνε να φτάσει στα Γιάννενα, έχοντας στις αποσκευές της δέκα κιλά χασίς.
Λογάριαζε όμως χωρίς τον… ξενοδόχο, αφού οι αστυνομικοί της Ηπείρου ήταν σε επιφυλακή όλες τις ημέρες των εορτών, αξιοποιώντας κάθε πληροφορία, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στην εισαγωγή ναρκωτικών από την γειτονική χώρα.
Με το λεωφορείο!
Στη διασταύρωση Λίμνης Πωγωνίου, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Δελβινακίου, η 28χρονη Αλβανίδα, η οποία επέβαινε σε υπεραστικό λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κακαβιά - Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η νεαρή μετέφερε στις αποσκευές της δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 650 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 194,6 γραμμαρίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην υπόθεση άνδρα συνεργού της συλληφθείσας.
Στο Νεοχώρι Πωγωνίου
Άλλη μια όμως υπόθεση ναρκωτικών απασχόλησε τους άνδρες της Δίωξης Ιωαννίνων, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και κατέσχεσαν την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στο Νεοχώρι Πωγωνίου, έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε δεκαεπτά δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 19 κιλών και 450 γραμμαρίων.
Άλλες υποθέσεις
Το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών περιελάμβανε και άλλες υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα:
- Εξιχνιάστηκε, κλοπή χρηματικού ποσού από 39χρονο ημεδαπό στα Γιάννενα.  Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου Αφγανού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.  Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές  αγορές με κλεμμένη κάρτα συναλλαγών 39χρονου ημεδαπού, με ανέπαφη χρήση της κάρτας σε τερματικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 30,94 ευρώ.
- Στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας 22χρονος Βούλγαρος, διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με ενσωματωμένη γεμιστήρα που έφερε επτά αβολίδοτα φυσίγγια.
- Στο  Δελβινάκι συνελήφθη ένας 52χρονος Αλβανός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για αρπαγή ανηλίκων.
- Στο  Καλπάκι συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και λαθρεμπορίας.