Και στο ταξί με πλαστικό χρήμα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες!

on .

taxi

• Με την κάρτα ανά χείρας κάνουν τις συναλλαγές τους πλέον οι Έλληνες καταναλωτές, πραγματοποιώντας καθημερινά σχεδόν 1 εκατομμύριο συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ακόμα και για μικροποσά.
Αν πριν από έναν χρόνο οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα πραγματοποιούνταν κυρίως σε μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες σουπερμάρκετ, σήμερα τα περίπτερα, τα καταστήματα εστίασης, ακόμα και τα ταξί είναι αυτά στα οποία αυξάνεται συνεχώς η χρήση της κάρτας, με τους καταναλωτές να ζητούν να πληρώσουν με αυτό το μέσο συναλλαγής.
Ήδη το 50% των συναλλαγών με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα αφορά συναλλαγές αξίας κάτω από 20 ευρώ, ενώ μία στις τέσσερις συναλλαγές γίνεται για αγορές έως 10 ευρώ και μία στις δέκα αφορά χρεώσεις έως 5 ευρώ.
Μάλιστα, όσο μειώνονται τα ποσά των συναλλαγών, τόσο αυξάνονται και οι ανέπαφες συναλλαγές, οι οποίες για το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασαν στο 39% του συνόλου των συναλλαγών με κάρτες, από 27% που ήταν το 2017 και 12% το 2016, με την αξία της μέσης συναλλαγής να είναι στα 23 ευρώ από 25 ευρώ το 2017.