Αναζητείται οριστική λύση για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

on .

SYSKEPSH YPOYRGEIO ESOTERIKON

• Διυπουργική σύσκεψη εργασίας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών (φωτό), στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η αναπλ. Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης,  καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των σωματείων εργαζομένων του προγράμματος απ’ όλη τη χώρα.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οριστικής λύσης προκειμένου να αρθεί μια διαχρονική αδικία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν οι πιθανές θεσμικές λύσεις, προκειμένου να μπορέσουν να τακτοποιηθούν σε μόνιμες θέσεις όλοι οι εργαζόμενοι.
Μπορεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η μεγάλη κοινωνική συνεισφορά του προγράμματος και των εργαζομένων, το έργο των οποίων είναι κρίσιμο και αναγκαίο, ωστόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση για τον τρόπο και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημά τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών «αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας των συμβασιούχων του προγράμματος, οι οποίοι υφίστανται μια εξόφθαλμη αδικία, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις που διαρκώς ανανεώνονται, επαναβεβαιώθηκε κατηγορηματικά η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση  εργασίας τους, η οποία έχει μόνιμο χαρακτήρα…».
Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ως ΚΕΔΕ καταθέσαμε πρόταση προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πάνω στα οποία θα υπάρξει συνεργασία των νομικών συμβούλων όλων των πλευρών για την εξεύρεση μιας λύσης που θα λύνει το πρόβλημα των εργαζομένων χωρίς να κινδυνεύει να απορριφθεί από τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».