Μαντάς – Πλιάκος τα… είπαν για τις μονάδες βιοαερίου

on .

MANTAS ZITSA
• Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αποτελούμενη από τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Κώστα Μπασιούκα και μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας με επικεφαλής τον συντονιστή της Β. Ντάφη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Δήμου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.
Tη συζήτηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ για την εγκατάσταση πέντε  μονάδων βιοαερίου στην περιοχή της ΒΙΠΕ, με τον Δήμαρχο να ενημερώνει πως από την αρχή ήταν αντίθετος στην λειτουργία μιας τόσο μεγάλης μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή και πως τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί ενδικοφανής προσφυγή για το θέμα αυτό. Επεσήμανε μάλιστα πως η περιοχή του Δήμου Ζίτσας έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά περισσότερο από κάθε άλλο Δήμο του Νομού.
Ο κ. Πλιάκος κατέθεσε επιπλέον τις προτάσεις του Δήμου Ζίτσας για θέματα όπως η δημιουργία νέας εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων, η  κατάρτιση των δασικών χαρτών κ.α.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς για το θέμα των μονάδων βιοαερίου επεσήμανε ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα όλη η θεσμική διαδικασία που προβλέπεται  και ότι βεβαίως θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη η αντίθεση των αρμόδιων τοπικών φορέων. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για μια συνολική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων της περιοχής.