«Πράσινο φως» από Βρυξέλλες για τη σιδηροδρομική Εγνατία

on .

SIDHRODROMIKH EGNATIA XARTHS

• H Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Karima Delt έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή της «σιδηροδρομικής Εγνατίας».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Ημερίδας που αρχίζει αύριο στο ξενοδοχείο Continental (Grande Plase) των Βρυξελλών. Την εκδήλωση οργανώνει το Γραφείο Τουρισμού του Βελγίου, με την συνεργασία του Γραφείου Βρυξελλών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Θέμα της Ημερίδας η Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου.
Στην ενδιαφέρουσα αυτή Ημερίδα, δήλωσαν συμμετοχή τουριστικοί πράκτορες από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.
Στην ομιλία της η Κ. Delt -όπως γράφει το Δελτίο Τύπου- θα τονίσει ότι το τεράστιο αυτό έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024.
Το Δελτίο Τύπου, αναφέρει, τέλος, ότι η σιδηροδρομική «Εγνατία» (Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη...) θα κατασκευαστεί από κοινοπραξία τεχνικών εταιριών που θα επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού.
Πραγματοποιείται, επιτέλους, ένα όνειρο πολλών ετών των Ηπειρωτών!..
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν επίσης η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Μιχελάκης κ.ά.
Σε σχετικό ερώτημα, η κ. Μερόπη Τζούφη, είπε ότι αύριο, στην ομιλία της, θα αναφερθεί στην κάλυψη της κενής θέσης του Δ/ντού του Γραφείου Βρυξελλών της Αποκεντρωμένης. Στενός συνεργάτης της Υφυπουργού, αποκάλυψε ότι θα τοποθετηθεί πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, εκπαιδευτικός.
Η νέα Δ/νση του Γραφείου Βρυξελλών της Αποκεντρωμένης είναι AD Dideriche 17 (πλησίον Δημαρχείου).