Συνάντηση γνωριμίας και συμφωνιών μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων

on .

FORUM KSENODOXOI PARAGOGOI 29 3 18

• Το 1ο Πανηπειρωτικό Forum προώθησης των τοπικών προϊόντων σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και διανομής της Ηπείρου, έγινε χθες στο ξενοδοχείο Du Lac με τη συμμετοχή πολλών παραγωγών.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου να συνδυάσει τον τουρισμό με την τοπική παραγωγή. «Είναι μια προσπάθεια που βρίσκεται στα σπάργανα», τόνισε ο Περιφερειάρχης για να προσθέσει ότι αυτή θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με τη συνεργασία των τεσσάρων επιμελητηρίων της Ηπείρου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, τονισε από την πλευρά του, ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) φέρνουμε σε επαφή τις τουριστικές επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα, Χώρους Εστίασης και Δίκτυα Διανομής) με τους παραγωγούς και δημιουργούμε μια πλατφόρμα συνάντησης και δημιουργίας ευκαιριών συνεργασίας ανάμεσα στους δυο κλάδους, τον πρωτογενή τομέα και τις τουριστικές επιχειρήσεις, με το κύρος και την εγγύηση της Περιφέρειας. Ένας από τους στόχους έχει επιτευχθεί». Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης και στις θετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, τόσο με τα νέα δρομολόγια στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όσο και με την εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο Ακτίου, στο οποίο προβλέπεται αύξηση 37% των αφίξεων αεροπλάνων.