Σε… πρώτο πλάνο το κρασί και το τσίπουρο της Ζίτσας!

on .

PLIAKOS MEGA

• Μόνο μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων όλων των τοπικών φορέων, μπορούν να μπουν οι βάσεις για την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας, το κρασί και το τσίπουρο, στα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής μας.
Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου στα Γιάννενα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Οινοποιεία, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων), οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα οινοποιεία - αποστακτήρια της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους  εστίασης και τουρισμού.

Δηλώσεις
«Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να βάλουμε ο καθένας το δικό του “λιθαράκι” για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να προωθήσουμε τα υπέροχα προϊόντα της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της  η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου & Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών Βάσω Μέγα.
Από την πλευρά του, παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα των δύο Δήμων, αλλά και την Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι σε αυτό τον τόπο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως η συνάντηση έρχεται για να προτείνει δράσεις ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ των οινοποιών και των καταναλωτών. «Δεν θα πρέπει να υπάρχει κατάστημα (εστιατόριο, καφέ-μπαρ, κατάλυμα, ξενοδοχείο) των Ιωαννίνων που να μη διαθέτει μία τουλάχιστον ετικέτα από τα οινοποιεία Ζίτσας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους να αναλάβουν το ρόλο του πρεσβευτή, ώστε τα εν λόγω προϊόντα να αποκτήσουν στην τοπική αγορά  την προστιθέμενη αξία που δικαιωματικά θα έπρεπε να έχουν.

Ποιοι συμμετείχαν
Στην χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κων/νος Βλάχος και το στέλεχος επικοινωνίας Σάμ Κουδούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της “ZOINOS WINERY” Θανάσης Κατσανάκης, ο εκπρόσωπος της «Κτήμα Γκλίναβος» K. Μπαλτογιάννης, οι οινοποιοί Αναστάσιος Πράσσος και Βασίλειος Κήττας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Λεοντίου και το στέλεχος του Γραφείου Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας Μαρία Κολιού.