Σάλος με την κακοποίηση σκύλου από στρατιωτες στην Κόνιτσα!

on .

SKYLI KONITSA

• Τον γύρο της χώρας κάνει από τα ξημερώματα της Κυριακής υπόθεση κακοποίησης σκυλιού από οπλίτες του Τάγματος Κόνιτσας που είχε συμβεί πριν μερικούς μήνες. Το θέμα έγινε γνωστό μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε την κατακραυγή εκ μέρους φιλοζωικών οργανώσεων, φορέων αλλά και πολιτών.
 Μετά απ’ όλα αυτά, κινητοποιήθηκε το ΓΕΣ, παρενέβη μάλιστα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εντοπίστηκαν οι πρώην οπλίτες και νυν πολίτες, οι οποίοι κακοποίησαν το ζώο και η Αστυνομία αναμένει τη διαβίβαση των στοιχείων τους, προκειμένου να σχηματίσει δικογραφία για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα!
Πάντως, οι δύο με δήλωσή τους εξέφρασαν μεταμέλεια για τον βασανισμό του ζώου, προκειμένου να γλιτώσουν τα… χειρότερα!
Όσο για το σκυλί, αυτό χαίρει άκρας υγείας και αναμένεται να τεθεί υπό τη φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.
Βίντεο που σοκάρει
Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει οπλίτες του Τάγματος Κόνιτσας να κακομεταχειρίζονται ένα αδέσποτο σκύλο από το Πληκάτι. Όπως φαίνεται, οι στρατιώτες πιάνουν το άτυχο σκυλί από τα πόδια και το πετούν πάνω από ένα συρματόπλεγμα στον γκρεμό, απ’ τον οποίο πάντως εκείνο σώθηκε.
Το βίντεο κινητοποίησε το ΓΕΣ με εκπρόσωπό του να δηλώνει πως «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους». Εξάλλου, την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Δήλωση των δύο
Οι δράστες προφανώς έχουν ταυτοποιηθεί ήδη από το ΓΕΣ. Πρόκειται για τους Νικόλαο Τζούνα και Γεώργιο Χαρίτο, οι οποίοι μάλιστα, σε δήλωσή τους στην ιστοσελίδα «paramythia-online.gr» εκφράζουν την ειλικρινή τους συγνώμη για το περιστατικό με τον σκύλο στο στρατόπεδο της Κόνιτσας. Οι δύο πρώην οπλίτες δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια, ενώ σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους. «Πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν, δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου», τονίζουν χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.