Και η «Ήπειρος Ανατροπής» κατά των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ

on .

BIPE IOANNINON

• Τη «σκυτάλη» των αντιδράσεων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, για εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, μετά την Περιφέρεια, το Δήμο Ζίτσας και τους επιχειρηματίες που είναι ήδη εκεί εγκατεστημένες, πήρε χθες η Περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ή­πειρος Ανατροπής».  
Επικαλούμενη και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η παράταξη παραθέτει τις γενικές της θέσεις περί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σημειώνει πώς: «Η υπάρχουσα πρακτική με την οποία τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικά ονόματα εταιριών ζητούν και αποκτούν άδειες παραγωγής ενέργειας από διάφορες πηγές με νομιμοφανείς διαδικασίες μας βρίσκει πολιτικά αντίθετους».
Η παράταξη καλεί την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία «άμεσα να επεξεργαστεί το υπάρχον πρόβλημα και να λάβει θέση υπέρ των παραγωγών και να μη επιτρέψει στους αεριτζήδες μεσάζοντες να κερδοσκοπούν».
Η  «Ήπειρος Ανατροπής» προσθέτει πως πιστεύει ακράδαντα «ότι οι μικροπαραγωγοί ή ομάδες αυτών πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν για να  χρησιμοποιήσουν αυτές τις επενδύσεις με στόχο να μειώσουν έτσι το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους. Αν δεν το κάνουν οι ίδιοι είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει κορεσμός αδειών, θα “εκβιάζονται” από τους “επενδυτές αδειών” για τα απόβλητά τους».