Ένας οδικός κόμβος που θα έχει και πάρκο!

on .

PARKO HROON POLYTEXNEIOY

• Η ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου, στην συμβολή των οδών Δωδώνης και Δομπόλη, μπαίνει στο… κάδρο των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Πρασίνου Ελένης Βασιλείου.
Έτσι από χθες και μέχρι την Παρασκευή, 26 Μαρτίου (και ώρα 24:00) το θέμα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σ’ ένα κανονικό πάρκο.
Σήμερα περικλείεται από δρόμους υψηλής κυκλοφορίας και η πρόσβαση από τους πολίτες γίνεται μόνο αφού διασχίσουν κάποιον από τους παραπάνω δρόμους με την επικινδυνότητα που τους χαρακτηρίζει λόγω κυκλοφοριακού φόρτου.
«Στόχος της Δημοτικής Αρχής- όπως εξηγεί η κ. Βασιλείου- είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους σε σημεία που υπολείπονται και να τους αποδώσουμε στους πολίτες για χρήση με τα ευεργετικά οφέλη που όλοι γνωρίζουμε».
Ζητείται η άποψη των δημοτών…
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος επιζητεί την άποψη των δημοτών για τη μετατροπή του κόμβου αυτού σε πάρκο, έστω και μικρών διαστάσεων, με τη πεζοδρόμηση της Ανωνύμου οδού που συνδέει την οδό Δομπόλη με την οδό Δωδώνης. Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη παρέμβαση δεν δημιουργείται πρόβλημα στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, δεδομένης της ύπαρξης φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ.
«Θέλουμε πραγματικά να καταγράψουμε την άποψη των συνδημοτών μας στην παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει. Άλλωστε η μετατροπή του 'πάρκου' σε ένα κανονικό πάρκο γίνεται με γνώμονα την αύξηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων μέσα στον αστικό ιστό προς όφελος των πολιτών. Έχουμε αποδείξει ως Δημοτική Αρχή πως επιζητούμε τη γνώμη των πολιτών κι αυτό κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση», τόνισε η κ. Βασιλείου, ενώ πρόσθεσε πως παρόμοια διαδικασία θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και για άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει η αντιδημαρχία Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων.
***
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση μπορούν να το κάνουν στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.diavouleusi.eu.