Το μπέρδεμα…

on .

Στις αρχές κάθε μήνα, που γίνονται οι πληρωμές των συνταξιούχων ο Μήτσος και ο Θύμιος, είναι με ένα πλατύ χαμόγελο! Και αυτό… διαρκεί γύρω στις 15 μέρες! (αυτό το διάστημα αισθάνονται «άρχοντες», μετά… μελαγχολούν!)

Ετοιμάζονται για… την εξόρμηση στο σούπερ-μάρκετ, έχοντας και οι δύο «κατάλογο αγορών» που τους έγραψαν οι γυναίκες τους και πρέπει να… τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβεια! (κατά τα άλλα, ο άντρας είναι ο… αφέντης του σπιτιού!)

Το «χαρτί» αυτό είναι μεγάλο… και κοστοβόρο!

Με τις τιμές να έχουν κάνει άλματα, δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη, φορώντας τα γυαλιά, για να διαβάζουν τις… μικροσκοπικές τιμές!

Γεμίζοντας από ένα μεγάλο καλάθι ο καθένας, περνάνε απ’ το ταμείο και τα «ακουμπάνε» φρέσκα, μόλις τα έβγαλαν από το ΑΤΜ!

Βγαίνουν έξω και τα φορτώνουν στο Ντάτσουν!

Τότε, διαπιστώνει ο Μήτσος, πως ξέχασε την τελευταία αγορά, που τον είχε γράψει η γυναίκα του!

Το αυτοκίνητο δεν χωρούσε άλλα προϊόντα!

Είπε λοιπόν στο φίλο του το Θύμιο:

Μέχρι να μπω εγώ στο σούπερ-μάρκετ, να αγοράσω το… ξεχασμένο προϊόν, εσύ πήγαινε ως την πλατεία να φέρεις… ένα φορτηγό!

Τι το θέλεις το φορτηγό, την ρώτησε ο Θύμιος.

Γιατί η γυναίκα μου, στην τελευταία παραγγελία, μου γράφει: πάρε και… τρείς τόνους RIO-MARE!

Και που να χωρέσουν… τρεις τόνοι στο Ντάτσουν;

Μάλλον Μήτσο, σε… πείραξε το εμβόλιο του κορωνοϊού, που το εξάντλησες, κάνοντας πέντε δόσεις και σου έχει δημιουργήσει… παρενέργειες! Τα μπέρδεψες!

Μπέρδεψες Μήτσο… τους τόνους!

Τώρα, ίσως μπερδέψεις… και τους απογόνους! Ξεφορτώστε!!

Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

OSDEL DIGITAL STATIC BANNERS 900x300