Απορίες…απόρων!
Αυτή είναι η ερώτηση… του ενός εκατομμυρίου, που ακούγεται σε συνάντηση εργαζομένων: Ποιος… δεν θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; (δεν σηκώνεται κανένα χέρι και δικαίως…) Γιατί σήμερα, για να τα βγάλει κάποιος πέρα, χρειάζονται χρήματα ώστε να αντιμετωπίσει… τα εκατομμύρια προβλήματα που τον έχουν περικυκλώσει!
Και έτσι πολλαπλασιάζονται οι… απορίες των ανθρώπων!
Σε μία συγκέντρωση εργαζομένων σε εργοστάσιο, κάποιος ρωτάει με… φόβο και συστολή τον διευθυντή: Γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί; (εύλογη ερώτηση…).
Ο διευθυντής… αναλύει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και ορθά – κοφτά τους λέει: Για αυξήσεις, δεν ήρθε ακόμη η ώρα!
Ο ίδιος εργαζόμενος, μετά… «το πρώτο χαστούκι» πήγε στο βενζινάδικο να βάλει βενζίνη.
- Πόσα; Τον ρώτησε ο βενζινάς.
- Φουλάρισέ το, του είπε.
- Είσαι… σίγουρος; του ξαναείπε!
- Βεβαίως, του ανταπάντησε.
Τον φουλάρισε με 80 ευρώ!
- Πάρε 30 ευρώ, του είπε.
- Και τα άλλα; του είπε ο βενζινάς.
- Τα άλλα 50 να τα πάρεις… από τον Τραμπ!
Ο βενζινάς… έμεινε με την απορία και ακόμη κάνουν διαπραγματεύσεις.
Και ύστερα, πήρε το δρόμο προς το σούπερ – μάρκετ, να αγοράσει μπακαλιάρο! Πανάκριβος, 25 ευρώ το κιλό!
Και η απάντηση του υπαλλήλου: Έχουμε έλλειψη στα ψάρια! Γιατί η αναταραχή στα Στενά του Ορμούζ, έδιωξε όλα τα ψάρια προς τον… Ειρηνικό Ωκεανό! Και έτσι, φάτε μάτια ψάρια!
Αυτές λοιπόν και άλλες πολλές είναι οι… απορίες των απόρων! Και δυστυχώς, δεν καίγεται καρφί, στη… συνομοταξία των ευπόρων!
Και οι απορίες… συνεχίζονται!
Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.


