Ασύδοτος ο Αλ. Καχριμάνης σε κάθειρξη ο Π. Ψωμιάδης!

on .

ΤΟ γνωρίζετε, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε ο Παν. Ψωμιάδης στην Θεσσαλονίκη, για απευθείας αναθέσεις - κατατμήσεις έργων. Κατηγορούνταν ότι από το 2007 έως το 2010 είχε προβεί σε απευθείας ανάθεση και κατάτμηση 456 έργων, με ζημιά του δημοσίου περί τα 6,5 εκ. ΗΤΑΝ τα γνωστά τότε «45αρια», ενώ τώρα είναι τα … «25άρια» (24.800 για την ακρίβεια) στα οποία επιδίδεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης - ενώ και ως Νομάρχης χρησιμοποιούσε τα «45άρια» (45.000). Μαζί με τον Ψωμιάδη καταδικάστηκαν και υπάλληλοι ως συνεργοί του, ενώ ο Καχριμάνης και όσοι συμπράττουν στις παρανομίες, κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν το «έργο» τους! ΑΝ ο Ψωμιάδης τιμωρήθηκε για αναθέσεις - κατατμήσεις που αφορούν 456 έργα, τότε τι πρέπει να γίνει με τον Καχριμάνη που σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μόνο για εννιά μήνες του 2024: Προέβη σε 1.436 απευθείας αναθέσεις – διαπραγματεύσεις - κατατμήσεις και μόνο για 141 έργα έγινε ανοιχτή διαδικασία!

ΣΥΝΟΛΟ σε αυτό το διάστημα 1.857 έργα, προϋπολογισμού 115 εκατ. χωρίς τον ΦΠΑ. Πόσα εκατομμύρια εκτιμάται ότι ήταν η ζημιά του δημοσίου μόνο σε αυτό το χρονικό διάστημα;  Και για τα προηγούμενα χρόνια και από τότε που ήταν Νομάρχης και οργίαζε πάλι, τι θα γίνει, πόσα εκατ. ζημίωσε το Δημόσιο;

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ όμως ότι μεταξύ 2017- 2024 ως Περιφερειάρχης έκανε 6.130 απευθείας αναθέσεις, εν όψει δε των εκλογών του 2023 … 1.738 σε 622 αναδόχους!!! Έτσι λοιπόν ο Ψωμιάδης μπροστά στον Καχριμάνη μοιάζει του … κατηχητικού!

OSDEL DIGITAL STATIC BANNERS 900x300