Τα... υποκειμενικά
- Το αποκαλούμενο «Σύμβολο Μ. Καρυστιανού» θα υποστεί τις «δολοφονίες» χαρακτήρων των, έως τώρα, συμμάχων της από την αντιπολίτευση, αριστερών και ακροδεξιών, στις οποίες βέβαια συμμετείχε με ζήλο η ίδια, γιατί η κάθοδός της στις εκλογές, όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα αφαιρέσει δυναμική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
- Η Ελβετία έχει «παγώσει» τυχόν περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν ο Ν. Μαδούρο και συνεργάτες του στη χώρα, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Υπάρχουν αυτά τα δύο ρήματα στην απόφαση: το «παγώσει» και το «κατέχουν». Κατά τη γνώμη μου, η πολιτική σημασία έγκειται στο δεύτερο. Κατέχουν (!!!), οι αριστεροί επαναστάτες, στην Ελβετία!!!
- Η αριστερή αντιπολίτευση ασκεί κριτική στον Πρωθυπουργό για τη δήλωσή του όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Στο παρελθόν, από τον ίδιο χώρο, ζητούσαν να επέμβουν στρατιωτικές δυνάμεις και να μεταφέρουν από τη νησίδα στον Έβρο στην Ελλάδα τους πρόσφυγες (μαζί και «τη μικρή Μαρία που την δάγκωσε σκορπιός και η μανούλα της κρατούσε το άταφο κορμάκι της στα νερά του ποταμού»). Τόνιζαν ότι η Ελλάδα είχε «ηθική υποχρέωση» να αποβιβάσει στρατιώτες για να παραλάβουν τους πρόσφυγες. Αυτό που περίμενε η ηγεσία της Τουρκίας, που είχε στήσει όλο το σκηνικό, και με τη «μάνα» πράκτορα.
- Τώρα στόχος τους, εκτός από τη στήριξη στον δικτάτορα, είναι η υπονόμευση των σχέσεων με συμμάχους μας. Τότε ήταν στόχος να αναγκαστεί η χώρα μας να προχωρήσει σε «κίνηση» η οποία θα έδινε το δικαίωμα στον Τ. Ερντογάν να προχωρήσει από υβριδικό πόλεμο σε πραγματική πολεμική επιχείρηση.
- Για το επίμαχο σημείο της δήλωσης του Πρωθυπουργού: αριστοτεχνικός χειρισμός. Και έθεσε το θέμα του Δικαίου και συμφώνησε με την απομάκρυνση του Ν. Μαδούρο. Ανέδειξε το ζήτημα αποκατάστασης της δημοκρατίας, εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι έθιξε το ζήτημα της νομιμότητας.
- Η στήριξη της εγχώριας αριστεράς στο καθεστώς του Ν. Μαδούρο αποδεικνύει την ιδεολογική συμπόρευσή της με ένα αριστερό δικτατορικό καθεστώς. Είναι αναμενόμενη, αλλά βεβαίως και απαράδεκτη. Όμως η ταυτόχρονη σιωπή της για τις λαϊκές διαδηλώσεις στο Ιράν, η ταύτισή της με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και η υποκριτική θέση της «με τον άνθρωπο» για την εισβολή του Β. Πούτιν στην Ουκρανία προεκτείνουν τον χαρακτηρισμό για τη συνολική στάση της από «απαράδεκτη» σε απεχθή.
- Ο Α. Χαρίτσης, της Νέας Αριστεράς, το είπε καθαρά πως η αντίθεση στις εξορύξεις προκύπτει επειδή «γεωπολιτικά είναι επικίνδυνες». Για να είμαι συνεπής, ούτε ο Β. Πούτιν ούτε ο Τ. Ερντογάν έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις λέξεις. Απλά έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, με διαφορετικούς τρόπους, για την εξέλιξη αυτή, η οποία είναι θετική για τη χώρα μας από πολλές απόψεις.
- Ο Η. Κασιδιάρης δεν είναι αγνώμων και αχάριστος. Ενίσχυσε με την παρουσία του στα μπλόκα την αριστερή αντιπολίτευση, στις μεθοδεύσεις της. Δεν ξέχασε ούτε το γεγονός πως ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν «μπορούσε» να βρει αίθουσα για να γίνει η δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ούτε τις απόψεις πως οι ψήφοι της στη Βουλή είναι «ευπρόσδεκτες», ούτε τις εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις μαζί με στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Αυγή επέλεξε μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει ο Η. Κασιδιάρης και δίπλα του τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
- Σκευωρία NOVARTIS: Η εισαγγελική λειτουργός, σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και όσα προέκυψαν στη δευτεροβάθμια δίκη, η οποία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής, απευθυνόμενη προς τους δικαστές ζήτησε να κηρύξουν ενόχους και τους δύο κατηγορούμενους για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης. Η εισαγγελέας άφησε αιχμές τόσο για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που είχαν χειριστεί τη σχετική δικογραφία της υπόθεσης Novartis όσο και για τμήμα των ΜΜΕ και τα δημοσιεύματά τους.
- Για να καταλάβουμε τη σφοδρή αντίδραση για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Έως τώρα, η ΑΑΔΕ έχει εντοπίσει περίπου 3.000 περιπτώσεις αγροτών που δήλωσαν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν για να πάρουν μεγαλύτερη και παράνομη επιδότηση. Μέχρι τώρα, και για πολλά χρόνια, προσκόμιζαν ως «απόδειξη» το Ε9 και, με βάση αυτό, οι επιδοτήσεις εγκρίνονταν και ακολουθούσε η καταβολή των ποσών. Στη συνέχεια, το ακίνητο διαγραφόταν από το Ε9 πριν δημιουργήσει φορολογική επιβάρυνση. Την επόμενη χρονιά, η ίδια διαδικασία επαναλαμβανόταν. Κατανοητό;
- Από τον Ιανουάριο του 2026 τα πράγματα αλλάζουν. Η ΑΑΔΕ αρχίζει νέες εκτεταμένες διασταυρώσεις των δηλώσεων Ε9 με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, βάσει του Κωδικού Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Α! Οι ηγέτες των μπλόκων δεν έχουν ανάμεσα στα αιτήματά τους την «απελευθέρωση του Ν. Μαδούρο».
Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


