Ούνα φάτσα και ούνα… ράτσα!

on .

Πολλά «κοινά σημεία» έχουν οι δύο λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου, οι Έλληνες και οι Ιταλοί! Ανέκαθεν «λειτουργούσαν» σαν… δίδυμα αδέλφια!

Το 1940 και οι δύο χώρες, είχαν δικτατορία! Μεταξά εμείς, Μουσολίνι αυτοί! (εμείς κάναμε και μια… δεύτερη «δικτατορική θητεία» το 1967). Ύστερα μπήκαν και οι δύο στον δρόμο της Δημοκρατίας!

Ακολούθησαν αμφότεροι, μία Ευρωπαϊκή πορεία. Οι Ιταλοί πρώτοι, εμείς λίγο αργότερα, καθώς σαν Βαλκάνιοι, είχαμε πιο πολλά προβλήματα… Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας… καλοδέχτηκαν, αλλά κρατούσαν αποστάσεις, γιατί διέκριναν και στους δύο λαούς, της… κομπίνας και της «αρπαχτής»!

Και δεν έπεσαν καθόλου έξω! Ήταν δύο λαοί… πρώτοι στα «βαφτιστήρια»! Το Ιταλικό καλαμπόκι… βαφτίζονταν ελληνικό, για τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις! (υπήρχαν από τότε…)

Έλληνες και Ιταλοί, είχαν μπει στο παιχνίδι… από νωρίς! Το ελληνικό λάδι… βαφτίζονταν Ιταλικό και ακόμη και οι Έλληνες το έπαιρναν… εισαγόμενο και πανάκριβο! Έδωσαν «μαθήματα ευρεσιτεχνίας» και «οι… αθώοι Βορειοευρωπαίοι» τους θαύμαζαν!

Μέχρι που βρέθηκε στον δρόμο τους, η Ρουμάνα Κοβέσι, με ένα… βούρδουλα στο χέρι! Μία στον Έλληνα, δύο στον Ιταλό! Μόνο έτσι σταματάει το κακό! Αφού πρώτα η Κοβέσι, «έπιασε δουλειά» με τους Έλληνες… ΟΠΕΚΕΠΕ-ΔΕΣ, ύστερα εντόπισε την Ιταλίδα πρώην αντιπρόεδρο, να «κάνει λαδιές» στο Ευρωπαϊκό Κολέγιο!

Οι Έλληνες και οι Ιταλοί, λοιπόν, ούνα ράτσα… ούνα φάτσα! Η ράτσα και η φάτσα, δύσκολα αλλάζουν! Μπορεί όμως, με ελέγχους, να αλλάξει… η νοοτροπία! Και αυτό θα είναι κέρδος…

Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

OSDEL DIGITAL STATIC BANNERS 900x300