Τα... υποκειμενικά
- Διατύπωσε την ακόλουθη άποψη φίλος αναγνώστης της στήλης: {...} Γράφετε συνέχεια για fake news όσον αφορά την «μικρή Μαρία που την δάγκωσε σκορπιός στον Έβρο και η μανούλα της κρατούσε το άταφο κορμάκι της στα νερά του ποταμού». Όμως αυτή είναι η δική σας εκδοχή, η δική σας άποψη {…}. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση που έχει διατυπωθεί γενικά με παραπλήσιους τρόπους. Ας απαντήσω στον φίλο και γενικότερα στους αναγνώστες. Ναι, υπάρχουν πολλές απόψεις, πολλές εκδοχές. Εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια. Και ο δημοσιογράφος, αλλά και ο πολίτης, και ο πολιτικός δικαιούνται να έχουν την όποια άποψη. Να μερικές: Ο καπιταλισμός είναι εκμεταλλευτικό σύστημα. Η ΕΕ είναι λάκκος των λεόντων. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει σκληρή αντιμεταναστευτική πρακτική. Ο Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός. Ακόμη και οποιοδήποτε χυδαίο σύνθημα -ναι, σωστός ο συνειρμός σας- ενέχει μία άποψη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν εξετάζω τις απόψεις που ανέφερα και άλλες ίσως. Εδώ τίθεται ένα θέμα με γενική αρχή: Το κάθε γεγονός ή υπήρξε ή δεν υπήρξε. Στην περίπτωση του σκηνικού στον Έβρο αποδείχτηκε πως το ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. Αυτό και μόνο. Εγώ μπορεί να έχω την οποιαδήποτε άποψη για τους λόγους που κατασκευάστηκε αυτό το fake news. Δεκτή ή απορριπτέα. Αλλά αυτό ήταν fake news.
- Ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2019 έδωσε 39,85% στην Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 31,53% στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, όντας πρωθυπουργός. Βέβαια, υπήρχαν και ορισμένοι σ' αυτή την χώρα που πίστεψαν πως "έγινε νοθεία". Παρένθεση: Ανάμεσα σ' αυτούς και η κυρία Μαρία Καρυστιανού σύμφωνα με ανάρτησή της... Πάμε παρακάτω. Στις εκλογές του Ιουνίου 2023 ο ελληνικός λαός έδωσε 40,56% στην Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 17,83% με πρόεδρο και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Τα γράφω αυτά με αφορμή την "επανεμφάνιση" του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται ακριβώς με την ίδια ρητορική που είχε ως αποτέλεσμα την ΣΥΝΤΡΙΒΗ του κόμματός του. Αλέξη μην σταματάς... Συνέχισε με ...φόρα. Αν και αυτό το σύνθημα το επανέφερε στην επικαιρότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλώντας πως έρχεται με φόρα για να ανατρέψει την ΝΔ... Με την τακτική ΣΥΡΙΖΑ "όχι σε όλα"...
- Δεν είναι έκπληξη η σιωπή των αριστερών, των φεμινιστικών οργανώσεων, των επιλεκτικών οπαδών του metoo, του ΜΩΒ και άλλων δικαιωματιστών-στριων για τα όσα υφίστανται οι γυναίκες στο ΙΡΑΝ. Το σκοταδιστικό καθεστώς είναι ιδεολογικός σύμμαχός τους στον κοινό αντισημιτικό αγώνα τους και στο μίσος για την ΔΥΣΗ. Σ’ αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς οι αριστεροί «βλέπουν» έναν σύμμαχο επίσης στον «αντι-ιμπεριαλισμό».Και μια πορεία διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του ΙΡΑΝ ή μια κινητοποίηση, για παράδειγμα στα Γιάννενα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των γυναικών αναμένεται… Μάταια!
-Βλέπω μερικούς από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους "δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά" να είναι απογοητευμένοι και από τον Στέφανο Κασσελάκη και από τους "87" και γενικά από όλο το σκηνικό. Τους απαντώ και όχι μόνο σ' αυτούς αλλά και σ' άλλους απογοητευμένους, τώρα, ως εξης: Παιδιά εσείς δεν έχετε πρόβλημα... Για να διατηρήσετε την αριστερή ψυχούλα σας και τον πούρο αντισυστημισμό σας, υπάρχουν λύσεις... Το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΜΛ ΚΚΕ, το ΚΚΕμλ, η ΟΚΔΕ, η ROSA, το ΜΩΒ, οι ΑΝΤΙΦΑ, το κόμμα με αρχηγό την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ένα ενιαίο σχήμα, δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται, που απαρτίζεται από πρώην μέλη της ΛΑΕ και του ΜεΡΑ 25, σας περιμένουν. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στο σύνθημα "Μητσοτάκη Γαμ@@@αι", βάλτε και την σημαία της Χαμάς, αναδείξετε την θλίψη σας για την εξόντωση των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, γράψτε για "ειρήνη και με τον άνθρωπο" όπως ήταν το σύνθημα που δικαιολογούσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στηρίξτε τον 13-0, κ.λπ.. Δεν πρόκειται ουδείς να σας ψέξει... Η γραμμή είναι ίδια από όλους. Η διαφοροποίηση έγκειται στο ποιος είναι περισσότερο αριστερός από όλους τους άλλους, δηλαδή πιο τοξικός και πιο συνεπής στην ίδια κατεύθυνση βέβαια.
-Από το δοκίμιο του Παναγιώτη Κονδύλη «Από τον 20ο στον 21ο –Τομές στην πλανητική πολιτική περί το 2000»: [...} «Η εθνική στρατηγική δεν είναι ούτε “δεξιά”, ούτε “αριστερή”, ούτε “εθνικιστική”, ούτε “διεθνιστική”. Είναι τα πάντα, ανάλογα με τις επιταγές της συγκεκριμένης κατάστασης. Αλίμονο στη χώρα και στην πολιτική της ηγεσία αν ερμηνεύει τη συγκεκριμένη κατάσταση με βάση “δεξιές” ή “αριστερές” προτιμήσεις, αντί να προσαρμόζει τις προτιμήσεις στην κατά το δυνατόν ψυχρή ερμηνεία της συγκεκριμένης κατάστασης» {…}
Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..