Το μεταναστευτικό και οι Φαρισαίοι της Δύσης…

on .

Οι σημερινοί φαρισαίοι, οι ηγέτες της Ε.Ε., με τη βοήθεια των ΜΜΕ έριξαν ως «στάχτη στα μάτια» για να ηρεμήσουν τις συνειδήσεις των λαών της την συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο, που επιτεύχθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών της στις αρχές του μήνα και μάλιστα την χαιρέτησαν ως ιστορική. Ένα ακόμα συγκλονιστικό εγκληματικό γεγονός συνετελέσθη όμως μπροστά στα μάτια της διεθνούς «κοινότητας», και αποκάλυψε το μέγεθος της υποκρισίας των. Παρόμοια έγιναν και στο παρελθόν και δυστυχώς θα συμβούν και στο μέλλον. Το πολύνεκρο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους φορτωμένο με μετανάστες στη Μεσόγειο δυτικά της Πύλου! Εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος ξεπερνούσαν και τους 500 και έχουν διασωθεί μόνο 104. Είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με μετανάστες από το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Παλαιστίνη και κατευθύνετο προς την Ιταλία.

Η αντιμετώπιση του τραγικού συμβάντος που έγινε σύμφωνα με τα θεσμοθετηθέντα από την Ε.Ε. αποκαλύπτει ότι οι λαοί της «Δύσεως» είμαστε οι σημερινοί «βάρβαροι», που υλοποιούμε στις κοινωνίες τα δόγματα του «Νεοφιλελευθερισμού» και δημιουργούμε την νέα «μετανάστευση των λαών» προς την Ευρώπη. Υλοποίηση μιας πολιτικής που συνιστά ένα ακόμη διαρκές έγκλημα του σύγχρονου κυρίαρχου οικονομικού συστήματος στον σημερινό κόσμο του καπιταλισμού.

Αποδεικνύεται με το πρόσφατο τραγικό γεγονός ότι τα όσα κάνει η Ε.Ε. είναι απλά ένα τσιρότο σε βαθιά και χαίνουσα πληγή. Μια πληγή που άνοιξε στον κόσμο με την λειτουργία του το άρρωστο κοινωνικό σύστημα του αντίχριστου εωσφορικού καπιταλισμού. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ποιμενάρχης μας Ιερώνυμος για το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου αφού εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του δήλωσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων και τα εξής: «Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αναλώσιμες, δεν αποτελούν ούτε αριθμούς, ούτε στατιστικά δεδομένα. Είναι μοναδικές και πολύτιμες, όλες εξίσου σπουδαίες και σημαντικές για τον Δημιουργό… Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ισχυροί του κόσμου τούτου οφείλουν πλέον να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν αποφασιστικά τη χαριστική βολή στα άθλια κυκλώματα των εγκληματιών διακινητών αδύναμων και απελπισμένων ανθρώπων και, ταυτόχρονα, τις λύσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό ζήτημα, που τιμούν τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας».

Με τον πρέποντα σεβασμό προς το πρόσωπό του ως ένας πιστός οφείλω να του πω πως η δήλωσή του δεν ανταποκρίνεται πλήρως προς το χρέος του της «διακονίας του λόγου». Είναι ελλιπής. Όφειλε ευθαρσώς να καταγγείλει τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου που δεν σταματούν εδώ και τώρα τους πολέμους όπου γης που διεξάγουν ή τους υποδαυλίζουν, είτε στη Συρία, είτε στην Υεμένη, είτε στο Ιράκ, είτε στην Ουκρανία και οπουδήποτε αλλού. Επίσης όφειλε να καταγγείλει την οικονομική ηγεσία του κόσμου που στέλνει όπλα στους εμπολέμους.

Πρότυπό του για την στάση του απέναντι στις κοσμικές εξουσίες να έχει την στάση του Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και όχι του μακαριστού προκατόχου του Σεραφείμ.

Οι πιο πολλοί από τους έχοντες την μεγαλύτερη επιρροή κοσμικοί άρχοντες, που ηγούνται των κρατών και των κοινωνιών ως σύγχρονοι οι φαρισαίοι οι περισσότεροι λένε ότι είναι Χριστιανοί. Όπως και εμείς που λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί. Δηλαδή ότι «εις Χριστόν εβαπτίσθημεν και  Χριστόν ενεδύθημεν». Τώρα που τα βλέπουμε να εξελίσσονται όλα αυτά τα ανεχόμαστε και δεν αντιδρούμε! ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ «ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ».

* Ο Νικήτας Αποστόλου είναι τ. τμηματάρχης του τ. υπουργείου Γεωργίας.