Να μπει φρένο στα ταξίδια!..

on .

Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο και να υπάρξει ένα μέτρο για τα διαδοχικά ταξίδια εκπροσώπων τοπικών αρχών και επαγγελματικών φορέων, με την επίκληση πότε της τουριστικής προβολής και πότε της προώθησης των τοπικών προϊόντων. 

Έχουν αρχίσει και προκαλούν την κοινωνία, όταν σε δύσκολη περίοδο από κάθε άποψη, κουστωδίες «επισήμων» ταξιδεύουν - με χρήματα φυσικά των φορέων που «εκπροσωπούν» και ποτέ εξ ιδίων- στο εξωτερικό, για να… συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Μια ανάπτυξη που μάλλον κινείται αντιστρόφως ανάλογα της μεγάλης διάθεσης των «παντός είδους» υπευθύνων να αναπτύξουν… διεθνείς σχέσεις.

Ανακοίνωση δύο σελίδων εξέδωσε χθες το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για να δικαιολογήσει το ταξίδι μελών του στη Νέα Ιερσέη των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε τοπική έκθεση, την Hermes Expo, διάρκειας μίας ημέρας, υπεύθυνος της οποίας μάλιστα είναι συμπατριώτης μας. 

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις κοινωνικές επαφές και συναντήσεις των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και φυσικά του Προέδρου Δ. Δημητρίου, ο οποίος μονίμως πρέπει να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, για να προλαβαίνει τόσες… διεθνείς συναντήσεις που έχει!

Εκείνο που δεν αναφέρει, είναι συγκεκριμένα στοιχεία για τις επιχειρηματικές συμφωνίες που συνήψαν οι επιχειρηματίες της αποστολής, τι τελικά μένει και τι πρέπει να περιμένει η τοπική κοινωνία. Γιατί αν κρίνουμε από προηγούμενες «εκδρομές», - όπως λένε μέλη του Επιμελητηρίου- πολύ περισσότερα ήταν τα έξοδα από τα τελικά «κέρδη» των επιχειρήσεων.

Υ.Γ.: Για την ίδια έκθεση είχε εκδώσει ανακοίνωση και η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία γινόταν λόγος για συμμετοχή επτά επιχειρήσεων με προϊόντα… Αν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχε τον ίδιο ζήλο, όπως αυτόν με τις αυτοδιαφημιστικές ανακοινώσεις, ώστε να πείσει τους επιχειρηματίες - μέλη του να την ακολουθήσουν στις ΗΠΑ, ασφαλώς και θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε για πραγματική ώθηση στην εξωστρέφεια. Τώρα αυτή την εξωστρέφεια μονοπωλούν οι… επίσημοι!